Alo!

ŠULE ODJAVIO ĐILASA, VUK I SAŠA U PANICI!

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Ko se o Jankovića „opeče”, taj i u Đilasa „duva”! Lider DS-A Dragan Šutanovac kazao je da ta stranka na predstojeć­im beogradski­m izborima neće stati iza Dragana Đilasa, nekadašnje­g lidera te stranke i bivšeg gradonačel­nika Beograda. Ta izjava napravila je potpuni haos u opozicioni­m redovima, a Vuk Jeremić i Saša Janković su u velikoj panici jer oni, sem Đilasa, drugog kandidata za izbore u Beogradu nemaju, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h izvora bliskih opoziciji.

Upitan o mogućnosti da DS „na beogradski­m izborima stane iza Dragana Đilasa” Šutanovac je kazao da je „sama činjenica da neko ima ideju da DS stoji pozadi i deli letke nakaradna”.

- Imamo loša iskustva. Jedina opcija za nas je da stanemo jedni uz druge - kazao je on u intervjuu za jedan dnevni list i dodao da se Đilas nije javio nakon što je bio pozvan da podrži kandidata DS-A i tako se oduži stranci.

- Bilo je brojnih pozitivnih reakcija, ali nije se javio. Nije tu reč samo o njemu, mislio sam na sve ljude koji su se politički i na svaki drugi način afirmisali zahvaljuju­ći DS-U - izjavio je Šutanovac.

Prema rečima našeg izvora, ta izjava lidera demokrata izazvala je nove potrese među opoziciona­rima.

- Đilas se dvoumi šta mu je činiti i blizu je odluke da od svega odustane. Bez podrške DS-A, koji jedini ima izgrađenu stranačku infrastruk­turu, njegove šanse na beogradski­m izborima su značajno umanjene, a on ne voli da ulazi u trke koje su neizvesne - navodi naš izvor i dodaje da se Đilasovog odustajanj­a najvše plaše Jeremić i Janković.

- Vuk i Saša su svesni da kandidata za gradonačel­nika Beograda nemaju. Oni sami ne bi ni ušli u tu trku jer im je popularnos­t u prestonici mala, a, sa druge strane, isuviše su sujetni, te i jedan i drugi smatraju da su rođeni za veće funkcije, kao što su predsednič­ka i premijersk­a - navodi naš izvor.

Sa druge strane, izjava Dragana Šutanovca je i te kako očekivana kada se uzme u obzir da je Saša Janković tokom predsednič­kih

izbora iskoristio resurse te stranke da bi ostvario rezultat, da bi je nakon toga odbacio i pokušao da joj preotme glasače. „Alo!” je pisao da je DS doneo 14.500v potpisa građana za kandidatur­u Saše Jankovića, napunio Halu sportova za njegov miting, a zauzvrat je dobio prelepljiv­anje kutija logom DS-A, minimalizo­vanje njihovog truda i rada i naposletku optužbu da sarađuju sa Aleksandro­m Vučićem. Članstvo DS-A zahtevalo je od Šutanovca da prekine svaku komunikaci­ju sa Jankovićem. Oni smatraju da je komunikaci­ja sa Jankovićem i PSG-OM besmislena nakon što je Janković kazao da je saradnja sa Ds-om moguća tek kad oni ozdrave.

 ??  ?? U nebranom grožđu: Jeremić
i Janković
U nebranom grožđu: Jeremić i Janković
 ??  ?? „Ko sa Jankovićem spava...“: Dragan Šutanovac
„Ko sa Jankovićem spava...“: Dragan Šutanovac
 ??  ?? Neće da rizikuje:
Dragan Đilas
Neće da rizikuje: Dragan Đilas

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia