Alo!

Bojkot izbora uvod u nemire!

Opozicija ostala i bez poslednjeg kandidata oko koga bi se mogla ujediniti

-

Ideja o bojkotu izbora osmišljena je u stranim ambasadama, a postoji i plan izazivanja nemira na ulicama Srbije, tvrdi Marko Parezanovi­ć, narodni poslanik i poverenik SNS-A u Čačaku.

- Tvrdim da najava bojkota izbora od strane Saše Jankovića i Boška Obradovića u istom danu nije slučajna. Štaviše, radi se o nezrelom, kukavičkom, ali veoma opasnom planu koji je dobro koordinisa­n i osmišljen u određenim stranim ambasadama - smatra Parezanovi­ć. Prema njegovom mišljenju, opozicija ima dva problema.

- Prvi je taj što nemaju nikakav autoritet, ideju i ugled među građanima, a drugi je što ne mogu da se gledaju očima. To je logično jer su se zajedno 12 godina takmičili ko će više da opljačka Srbiju. Zato je potrebno da se ujedinjuju oko interesa i sopstvenog političkog opstanka, a to jedino mogu da urade strani centri moći svojim autoriteto­m i novcem ističe Parezanovi­ć. On tvrdi i da postoji plan izazivanja nemira na ulicama Srbije.

- Prvi deo smo videli posle najčistije i najubedlji­vije pobede Aleksandra Vučića na predsednič­kim izborima, kada su “protestima” pokušali da blokiraju zemlju i isprovocir­aju sukob. Drugi deo plana je da u slučaju parlamenta­rnih izbora, iz straha od ubedljivog poraza, pozovu na bojkot i proteste koji bi se završili na dan izbora kada bi pokušali da izvedu svoje pristalice na ulice i blokiraju izborni proces. To bi trebalo da, po već viđenom scenariju, pošalje signal u svet da je Srbija nestabilna i rizična zemlja. O kakvim ljudima je reč, najbolje govori nedavna izjava Jeremića da je pitanje dana kada će se u Srbiji dogoditi teroristič­ki napad - kaže Parezanovi­ć. Kako dodaje, ne treba da čudi kada u jednom danu Janković, Jeremić, Dragan Đilas, Dragan Šutanovac, Obradović i ostali daju potpuno identične izjave. E. A.

Strani centri moći ujedinjuju opoziciju

 ??  ?? Marko Parezanovi­ć
Marko Parezanovi­ć
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia