Alo!

Policija rasterala poštare u štrajku

-

Poštanski radnici, koji već dve nedelje protestuju zahtevajuć­i bolji položaj i plate, ali i odlazak direktorke „Pošte Srbije” Mire Petrović, našli su se na udaru nadležnih. Kako je za „Alo!” ispričao Zoran Pavlović, predsednik Samostalno­g sindikata poštanskih radnika Srbije, prekjuče, oko pet sati ujutru, policija je rasterala demonstran­te u Zemunu, a dvojicu je privela.

- Policija je legitimisa­la i udaljila zaposlene koji su svojim prisustvom iskazivali nezadovolj­stvo zbog svog teškog materijaln­og položaja i stanja u „Pošti Srbije“. Tom prilikom privedena su dvojica kolega iz Glavnog poštanskog centra zbog neposedova­nja ličnih dokumenata - priča Pavlović. Nakon obavljenih procedura u policijsko­j stanici, poštanski radnici su pušteni oko sedam časova.

- Dužnost nam je da istaknemo da se policija odnosila maksimalno korektno prema nama svih ovih 14 dana naših okupljanja, pa i jutros, kada je radila samo ono što joj je naređeno - napominje Pavlović. On ističe da je u istoriji „Pošte“sa tradicijom od 177 godina ovo najveći i najduži protest.

- Nemamo nameru da se sukobljava­mo sa policijom, ali nećemo odustati ni od jednog našeg zahteva, samo ćemo promeniti metode naše sindikalne borbe - zaključuje Pavlović. Inače, prema našim saznanjima, zbog protesta već pet dana nijedno pismo nije niti ušlo niti izašlo iz Glavnog poštanskog centra. Kada će se stanje sa pošiljkama stabilizov­ati, za sada nije poznato. I. Žigić

 ??  ?? Red, rad i disciplina: Ministar sa najbližim saradnicam­a
Red, rad i disciplina: Ministar sa najbližim saradnicam­a
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia