Alo!

UBILI SMO GRKE JOŠ U ZAGREBU!

GOLMAN HRVATSKE KUJE POSLE ASMANA NA MONDIJAL:

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Hrvati likuju zbog plasmana na Svetsko prvenstvo, posebno jer su do toga došli preko „srpske braće” Grka. Nakon 4:1 na “Maksimiru”, u revanšu u Pireju mreže su mirovale (0:0), tako da “šahovničar­ima” nije bilo teško da peti put od osamostalj­enja dođu do učešća na svetskom šampionatu.

Najradosni­ji zbog plasmana u Rusiju bio je golman Danijel Subašić, koji je objasnio kako je sačuvao mrežu na vrućem gostovanju u Atini. Hrvatska je samo jednom šutnula na gol, njeno opredeljen­je je bilo “autobus u šesnaester­cu”.

- Uradili smo pola posla kod kuće, a u Grčkoj smo odigrali pozadi čvrsto, borbeno i kompaktno u bloku. Najbitnije je da idemo u Rusiju. Odigrali smo dobro u Pireju, ali smo ih ubili u Zagrebu! Stadion “Karaiskaki­s”? Lep je stadion, ambijent... ali Hrvatska je lepša - nasmejao se Subašić, prenosi “index.hr”.

Naravno, u hrvatskim medijima je odmah počelo veličanje reprezenta­cije, iako su donedavno bili na stubu srama, kada im je visio baraž u poslednjem kolu grupne faze. Sada su trenutno “sedma evropska sila”, jer su izračunali da su od 1996. godine naovamo propustili samo dva velika takmičenja - EP 2000. u Holandiji i Belgiji i SP u Južnoj Africi 2010. U tom periodu jedino Španija nije propustila nijedno takmičenje, kao i Nemci i Francuzi. Po 11 učešća imaju

Engleska, Portugal i Italija, a iza njih je Hrvatska.

Novopečeni selektor Zlatko Dalić, kome je to mesto palo s neba, rekao je da je spreman da ostane na klupi Hrvatske.

- Biće sve to OK. Lako ćemo se dogovoriti rekao je Dalić, koji je do sada vodio Rijeku, Dinamo iz Tirane, Slaven, Varteks, Al Hilal, Al Ain, Al

Fajsali...

„Odigrali smo dobro u Pireju. ‘Karaiskaki­s’ je lep stadion, ali Hrvatska je lepša”, kaže Subašić

 ??  ?? Radost „šahovničar­a”: Subašić i Vida
Radost „šahovničar­a”: Subašić i Vida

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia