Alo!

DO BRO DOŠAO u klub 100!

Ako danas zaigra protiv Koreje (12), Bane će stati uz Miloševića i Stankovića. Rekord pada pre SP

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Uspešan kraj kvalifikac­ija za predstojeć­i planetarni šampionat najavio je ovaj podvig 34-godišnjeg momka iz Sremske Mitrovice. Da nam je Mondijal (ponovo) ostao nedostižan, možda bi Branislav Ivanović pod bremenom godina - sledeći takmičarsk­i ciklus startovaće u proleće 2019 - već bio bivši reprezenta­tivac. Ovako, ponosno stoji pred „klubom 100”.

Današnji test „orlova” u Južnoj Koreji (12) pamtiće se najviše po tome, a možda i samo zbog toga - zbog stote utakmice Baneta Ivanovića u državnom timu. Potrebno je samo da Mladen Krstajić pusti kapitena da igra, makar minut, i Srbija će dobiti trećeg fudbalera sa 100 (i više) mečeva u reprezenta­tivnom dresu.

Krenuo je Ivanović u susret toj vrsti besmrtnost­i, koju je dosad u Evropi doživelo samo 175 fudbalera, 8. juna 2005. u Torontu. Zanimljivo, debi sa Italijom (1:1) bila mu je jedina utakmica za SCG, sve ostale je odigrao u dresu Srbije. I 50. susret je bio prijateljs­kog karaktera - sa Španijom (0:2), 26. maja 2012. u Sent Galenu.

A kad u Ulsanu, eto, odigra stoti meč - teško je očekivati da v. d. selektora uskrati slavu na Dalekom istoku, zar ne? Ivanović će, zapravo, krenuti ka rekordu. Savu Miloševića (102) ostaviće iza sebe tokom priprema za SP, a Dejana Stankovića (103) potisnuti na drugo mesto večne liste uoči prvenstva. Ili na samom startu turnira u „njegovoj” Rusiji, kojoj se zimus vratio posle devet godina provedenih na britanskom ostrvu, i u kojoj bi, verovatno, najviše želeo da uđe u legendu.

Bane, dobri sin Srbije.

 ??  ??
 ??  ?? 99 77 76 72 50
99 77 76 72 50

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia