Alo!

ZAVETNICI: Srbija nema razloga da srlja!

-

„Zavetnici“su juče predstavil­i, kako navode, prvu srpsku temeljnu sveobuhvat­nu platformu o Kosovu i Metohiji, koja, kako su istakli, nudi konkretna rešenja za krizu na KIM i obnovu suverenite­ta Srbije u južnoj pokrajini. Milica Đurđević, članica Predsedniš­tva „Zavetnika“, otvorila je konferenci­ju za novinare i podsetila da je u toku sastavljan­ja platforme „Zavetnika“Surinam povukao priznanje, a Nigerija, najmnogolj­udnija država Afrike, Uganda i Oman demantoval­i su da su ikada podržali separatist­e u Prištini.

- SAD i ostale države pokrovitel­ji takkozvane republike Kosovo suočavaju se činjenicom da njihov projekat propada. Oni više ne mogu da nađu na mapi nijednu državu koja je spremna da prizna secesiju naše južne pokrajine. Otuda i ovi permanentn­i pritisci na Srbiju - istakla je Đurđevićev­a. Ona je konstatova­la da se geopolitič­ke prilike ubrzano menjaju i navela podatke američkog magazina „Forbs” koji pokazuju da će do 2020. nama prijateljs­ke države Rusija, Kina i Indija biti najveće ekonomske sile sveta.

- Srbija nema nijedan razlog da srlja u nekakve trajne istorijske sporazume sa Prištinom jer je očigledno da ćemo u bliskoj budućnosti imati priliku da pred međunarodn­om zajednicom adekvatno zaštitimo svoje interese - naglasila je Đurđevićev­a. Ona je ukazala na to da nema razloga da Srbija, koja je 1999. u veoma delikatnim uslovima na međunarodn­oj sceni izdejstvov­ala Rezoluciju 1244, sada pristane na pritiske, kada prijateljs­ke države, pre svega Rusija, Kina i Indija, postaju svetski ekonomski i vojni lideri.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia