Alo!

Deco, ostajte ovde!

-

Dejan Joveljić, supertalen­tovani napadač Crvene zvezde, ponovo je potvrdio veliki potencijal ostvarivši het-trik u ubedljivoj pobedi svog tima nad Partizanom (4:1) u derbiju omladinske lige Srbije. Joveljić je već prekomando­van u seniorski tim kluba sa „Marakane” i narednih sezona bi trebalo da još više napreduje i postane jedan od ključnih aduta Zvezde na domaćoj i međunarodn­oj sceni.

Kažemo trebalo, jer postoji realna opasnost da ovaj 18-godišnjak krene tragom brojnih srpskih fudbalskih talenata, odnosno da bude prodat pre nego što igrački sazri i da pravi doprinos uspesima naših klubova. Duga je lista potencijal­nih asova koji su proteklih sezona ne prevalivši ni 20. godinu života prodati inostranim klubovima, prisetimo se samo Marka Grujića, Luke Jovića, Andrije Živkovića, Ivana Šaponjića...

Toj listi možemo dodati i braću Luku (1999. godište) i Ivana (2001) Ilića koji igraju za Zvezdu kao pozajmljen­i fudbaleri Mančester sitija. Englezi su ih kupili od beogradsko­g kluba za ukupnu sumu od 5,5 miliona evra.

Treba li podsećati da svi gorepomenu­ti srpski talenti sede na klupama svojih novih klubova ili odlaze na pozajmice, čime usporavaju ako ne i potpuno dovode u pitanje dalju karijeru. Za njih bi bilo daleko bolje su ostali u našem fudbalu još nekoliko godina i kasnije dobili daleko veću sumu kao formirani igrači. Svest o tome treba da imaju njihovi klubovi, kao i roditelji, ako već nezreli mladići, da ne kažemo dečaci, nisu u stanju da odole na prvi pogled primamljiv­im ponudama.

Zato, deco, ostajte još nekoliko godina ovde, to je bolje za vas, za klubove čije dresove nosite, kao i srpski fudbal!

 ??  ?? Kolja Besarović novinar
Kolja Besarović novinar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia