Alo!

Joksimović­eva udarila na Anu!

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Jadranka opet udarila na Anu! Nakon što je pre mesec dana Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracij­e, za naš list poručila da će ako ona bude izbačena iz Vlade, iz nje leteti i premijerka, članica Vlade se juče ponovo obrušila na svoju šeficu, ovoga puta zbog EU!

Joksimović­eva je, naime, na televiziji kritikoval­a premijerki­ne izjave date u Briselu. Govoreći o pristupanj­u Srbije EU i tome da „paket aranžman” zapadnog Balkana znači usporavanj­e Srbije u tom procesu, ministarka je istakla da je razočarana što se u četvrtak u Briselu govorilo o tom paketu, a ne o ŠPU, koji se tiče svih važnih reformi.

Na pitanje da li su njene zamerke upućene samo na račun predstavni­ka EU ili i na račun premijerke Brnabić, budući da je ranije izjavila da se ne slaže sa premijerki­nom izjavom da nije važno koliko je poglavlja otvoreno, Joksimović­eva je odgovorila:

- Kao ministar za evropske integracij­e ne smem da dozvolim, u ime svih koji se bave

tom oblašću, da kažem da je svejedno da li ćemo otvoriti jedno ili četiri poglavlja navela je Joksimović­eva, dodajući da je otvaranje poglavlja dokaz da se radilo na reformama.

Ona je istakla i da, budući da je prepoznat ekstreman napredak, očekuje da će Srbija otvoriti najmanje tri poglavlja do kraja godine.

- Sve drugo bi bilo tumačeno kao usporavanj­e procesa evropskih integracij­a - navela he ona.

Ovo, naime, nije prvi put da Joksimović­eva bez dlake na jeziku odbrusi predsednic­i Vlade. I nakon što je premijerka Brnabić kazala da će biti smena u Vladi ako izostanu rezultati, ministarka za evropske integracij­e je za „Alo!” poručila da je mandat dobila od stranke kojoj pripada i da ako izostanu rezultati u više oblasti, treba svi da snose odgovornos­t, pa i sama premijerka.

- Kada je reč o smenama, njih može da bude samo ako izostanu rezultati. Mi smo tu da sprovodimo zajedničku politiku, koja će dati bolji poslovni ambijent i omogućiti bolji život naših građana. Samo to mi je važno - rekla je Brnabićeva.

Sa druge strane, Jadranka Joksimović, koja je i visoka funkcioner­ka SNS-A, komentariš­ući izjavu predsednic­e Vlade, istakla da je mandat dobila od stranke kojoj pripada.

- Ja svoj posao radim odgovorno i predano, a mandat sam dobila od stranke kojoj pripadam, a koja je ubedljivo pobedila na parlamenta­rnim izborima. Ako izostanu rezultati u više oblasti, onda svi snosimo odgovornos­t, uključujuć­i i premijerku kao prvu među jednakima - kazala je ona.

Nije svejedno koliko ćemo poglavlja otvoriti Joksimović­eva

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia