Alo!

RIM ĆE GORETI, Sergej obećao gol!

- Piše: K. BESAROVIĆ konstantin.besarovic@alo.rs

Rim će večeras goreti! U velikom gradskom derbiju italijansk­e prestonice na „Olimpiku” se u 18 časova (Arena sport 4) sastaju ljuti rivali - Roma i Lacio, a na terenu će na suprotnim stranama biti i dva srpska reprezenta­tivca, Aleksandar Kolarov i Sergej Milinković Savić.

Obe ekipe imaju velike motive da trijumfuju, ne samo zbog velikog rivalstva već i zbog činjenice da se nalaze u vrhu tabele Serije A, pa su im potrebna tri boda da zadrže korak za Napolijem i Juventusom. Simonea Inzagija brine povreda Ćire Imobilea, jer je neizvesno hoće li prvi strelac Serije A biti spreman da zaigra u derbiju.

Iako su Imobile i Edin Džeko golgeteri rimskih klubova, italijansk­i list „Gazeta delo Sport” smatra da bi odlučujući igrači za ishod derbija trebalo da budu Sergej Milinković Savić i Stefan el Šaravi.

Mladi srpski as je toliko srećan što je posle dugog čekanja na azijskoj turneji konačno debitovao za „orlove” da je, kako ističe taj italijansk­i list, „doneo u Rim kao najvažniji i najvrednij­i suvenir dva dresa u kojima je odigrao prve dve utakmice (sa Kinom i Južnom Korejom) za Srbiju”. Da Sergej želi da ostavi svoj pečat na predstojeć­em rimskom derbiju potvrđuju i reči njegovog klupskog druga Stefana Radua.

- Sergej mi je rekao da će dati gol Romi - otkrio je rumunski

Na suprotnoj

strani od Sergeja biće Aleksandar

Kolarov

defanzivac cilj Srbina u večerašnjo­j utakmici.

Na drugoj strani, Stefan el Šaravi, koji je nedavno bio strelac dva pogotka u pobedi Rome nad Čelsijem (3:0) u Ligi šampiona, ističe da „vučica” uz pomoć navijača može stići do tri boda u „derbiju dela kapitale”.

- Derbiji su uvek veliki spektakli. Nije važno ko će dati gol, važno je da mi savladamo Romu. Verujem da nam naši tifozi mogu pomoći da napravimo razliku i tako ostvarimo pobedu - poručio je „faraon”.

Mada nije golgeter, ni kreator igre, jedan od aduta trenera Rome Euzebija di Frančeskij­a u derbiju mogao bi biti i Aleksandar Kolarov. Igrači i navijači Lacija strahuju od preciznih slobodnih udaraca defanzivca koji je nekada nosio dres tog kluba, a ništa manje opasni neće biti ni njegovi centaršute­vi, posle kojih je Edin Džeko ove sezone tako često pogađao mreže.

 ??  ?? „Milinković Savić mi je rekao da će zatresti mrežu ‘vučice’”, kaže Radu, Srbinov saigrač
Sa prošlogodi­šnjeg derbija: Sergej u duelu
sa Naingolano­m
„Milinković Savić mi je rekao da će zatresti mrežu ‘vučice’”, kaže Radu, Srbinov saigrač Sa prošlogodi­šnjeg derbija: Sergej u duelu sa Naingolano­m
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia