Alo!

JANKOVIĆ PRIZIVA NOVI 5. OKTOBAR!

- Piše: J. ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Saša Janković, lider PSGA, nakon blamaže na Tviteru, gde je napisao da je „zgrčen od stresa i besa u hotelskoj sobi u centru Beča“, pokušavaju­ći da se opere počeo je da najavljuje haos!

Janković je, naime, izjavio da je cela Srbija poput njega zgrčena i besna, ali da će taj bes ovaj put biti bolje iskorišćen nego posle 2000. godine!

- Grč ćemo izlečiti, uspraviće se ponovo ova zemlja, ali bes ćemo ovog puta pametnije iskoristit­i nego posle 2000. godine - rekao je Janković aludirajuć­i na smenu vlasti 5. oktobra 2000. i događaje posle toga.

Komentariš­ući ovu izjavu, Milenko Jovanov, potpredsed­nik Srpske napredne stranke, za „Alo!“kaže da „jezivi mračnjak Janković po običaju priziva smrt“.

- Saša Janković je kao ćata Bakija Anđelković­a i julovski pulen verovatno i 5. oktobar proveo zgrčen od stresa i besa, a ovo što je rekao je potpuno u skladu sa onim o čemu maštaju on i oni koji ga podržavaju. Više puta su govorili o tome da bi političkim protivnici­ma pucali u čelo, vešali ih na bandere i pi*ali im po grobovima. Rečju, jezivi mračnjak Janković po običaju priziva smrt. Ipak, uveren sam da niko u Srbiji ne podržava takve sulude ideje. Srbiji je dosta smrti, vešala i grobova, a i monstruma koji bi rado prolivali tuđu krv i žrtvovali tuđu decu da bi sebi obezbedili vlast - kaže Jovanov.

Ipak, u celoj priči najproblem­atičnije je to što novi 5. oktobar ne planira samo Janković. Kao što je „Alo!“nedavno pisao, Sergej Lavrov, ruski ministar spoljnih poslova, upozorio je da se u Srbiji sprema krvava promena vlasti, na šta su bezbednjac­i poručili da ta prognoza mora biti veoma ozbiljno shvaćena.

Bivši obaveštaja­c Božidar Spasić je za „Alo!” naveo da upozorenja Sergeja Lavrova ne smemo da zanemarimo, jer je on to rekao na osnovu uvida u dokumentac­iju Federalne službe bezbednost­i (FSB).

- Agenti FSB-A, koji su dosta prisutni u Srbiji, poslali su svoje izveštaje u Moskvu i na osnovu njih Lavrov je izgovorio da se Srbiji sprema scenario sličan Majdanu. Agenti CIA odavno pojačano deluju u Srbiji i sigurno je da postoje planovi i za smenu vlasti, pa se kao prva meta izdvaja predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ono što je u ovom momentu problem za zapadne agente je određivanj­e „izvođača radova Majdana u Beogradu“, jer je opozicija veoma slaba i nikakve pare koje dolaze sa Zapada ne mogu da pomognu. Sada je na delu operacija čekanja povoda kako bi se izvukao narod na ulice, a tražiće se bukvalno dlaka u jajetu - rekao je Spasić i pozvao na oprez jer, kako kaže, CIA se već dokazala u slučaju Čaušeskua, Miloševića i u Ukrajini.

 ??  ?? Još pamtimo slike 5. oktobra 2000.
Milenko Jovanov
Još pamtimo slike 5. oktobra 2000. Milenko Jovanov

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia