Alo!

Jokić će biti u top 10 NBA igrača!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Pohvala za pohvalom stiže Nikoli Jokiću sa svih meridijana, ponajviše iz NBA lige. Niko nema dilemu da je Srbin iz Denvera pravo osveženje u najjačoj košarkaško­j ligi na svetu, ali se sada ide korak dalje - dokle bi, realno, Nikola mogao da dogura u karijeri? Gde su mu granice?

Jedna od vodećih medijskih kuća u Ameirci, ESPN, ocenjuje da bi srpski centar mogao da bude jedan od deset najboljih igrača u NBA. Tačnije, kolumnista Zek Lou smatra da bi Somborac mogao da postane jedan od deset najboljih igrača u NBA ligi.

- Osim ako neko drugi ne iskoči, Denver treba više da igra na Jokića. On je prirodna zvezda. Dečko može da rasturi niže igrače na postu. U odbrani nije baš pokazao od čega je napravljen. Možda neće biti zastrašuju­ć u defanzivi, ali ima „pametne” ruke i noge. U proseku, na 36 minuta ima prosečno dve ukradene lopte, što je sjajna brojka za visokog igrača i Nagetsi mogu da baziraju pristojnu odbranu na njemu - piše Lou.

Američki kolumnista dodaje da je na 14 utakmica samo pet puta imao jednocifre­n učinak.

- Neka od tih jednocifre­nih partija su možda bile čak i po njegovom izboru - Jokića zaista raduje da pomaže saigračima. Ali protiv većine defanzivac­a njegove visine, on nije igrač koji će tražiti poene i komandovat­i napadom u završnici. I to je sasvim OK. I dalje može biti superstar, da uđe u deset najboljih igrača u ligi. Njegova dodavanja utiču na kvalitet šuta i hemiju u timu, što se ne može baš videti kroz brojke. Nagetsima treba još jedan visok momak, ali izgleda nisu spremni za tu priču. Bili bi zadovoljni da narednih sezona samo budu učesnici plej-ofa. Jokić je samouveren da ih može tamo odvesti, iako to znači da bi povremeno nervirao trenera Malouna i igri davao svoj umetnički potpis - zaključuje Lou.

Na kraju, autor je citirao Jokića:

- Ako ne pokušaš nešto, nikad ne znaš šta si mogao da uradiš. Moram da probam. Ne čujem trenera kako viče tokom utakmice, svakako - rekao je Nikola.

„Srbin je prirodna zvezda koja može da rasturi niže igrače na postu”, piše kolumnista Zek Lou

Na 14 mečeva, Jokić je devet puta imao dvocifren učinak

 ??  ?? Zadivio košarkašku Ameriku: Jokić
Zadivio košarkašku Ameriku: Jokić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia