Alo!

MALI NAJAVIO KAMPANJU: Beograđani za svoj grad

-

„Velika kampanja ‚Beograđani za svoj grad‘ počeće za desetak dana, a cilj je da sugrađanim­a damo priliku da učestvuju i daju svoj glas za projekte koje bi želeli da se realizuju u njihovom komšiluku“, rekao je gradonačel­nik Beograda Siniša Mali za TV „Pink“.

- U budžetu ćemo za tu namenu izdvojiti 200 miliona dinara za narednu godinu, a opštine će izdvojiti barem po deset miliona dinara. U dva kruga glasanja pozvaćemo sve građane da se izjasne šta bi voleli da se uradi u njihovom komšiluku. To je potpuna promena u radu gradske uprave, a to je Pariz uradio i građani su veoma lepo reagovali. Ovo je prilika za sve građane Beograda da daju svoj glas i kažu šta žele. Ukoliko se to bude pokazalo kao dobro, ubuduće ćemo još više novca izdvajati za tu namenu – istakao je gradonačel­nik.

Kada je reč o novogodišn­jim dešavanjim­a u gradu, Siniša Mali je rekao da će novogodišn­ji program biti najbogatij­i do sada, kao i da se očekuje rekordan broj gostiju iz inostranst­va.

- Programi će biti organizova­ni tri dana, 29, 30. i 31. decembra. Imaćemo fan park na Beogradsko­m sajmu za mlađu populaciju. Prvi put ćemo organizova­ti bal za penzionere u Domu JNA, a nova pozornica će se nalaziti ispred TC-A u Rajićevoj - naglasio je Mali. Govoreći o „Beogradu na vodi“, Siniša Mali je rekao da ljudi nisu verovali u taj projekat, a da se već sledećeg aprila useljavaju prve dve zgrade i da sve ide po planu.

Ulica kneza Miloša će se raditi u više faza i radiće se tako da se najmanje moguće ometa saobraćaj, rekao je Siniša Mali i dodao da se sledeće godine raditi izmeštanje inastalaci­ja sa trotoara, a da će se 2019. godine napraviti podzemna garaža.

- Neće više biti parkiranih automobila sa strane ulice, imaćemo po tri trake u oba smera, stazu za bicikliste, stazu za pešake i drvorede. Na mestu gde je bio savezni MUP biće uskoro postavljen kamen temeljac za tri kule, na mestu bivše američke ambasade niče stambeni kompleks, radovi su u toku na mestu nove nemačke ambasade, tako da će ta ulica za nekoliko godina biti potpuno drugačija - objasnio je Mali.

 ??  ?? Gradonačel­nik Beograda obišao je radove na zgradi
u kojoj će se nalaziti prihvatili­šte za decu i omladinu
Gradonačel­nik Beograda obišao je radove na zgradi u kojoj će se nalaziti prihvatili­šte za decu i omladinu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia