Alo!

Uhapšene svirepe ubice Cecinog komšije sa Kipra

-

Dvojica državljana Srbije uhapšena su zbog učešća u četvorostr­ukom ubistvu koje se dogodilo prošle godine u Aja Napi na Kipru, kada je ubijen biznismen Fanos Kaliopsidi­otis (51), koji je živeo u komšiluku Svetlane Cece Ražnatović, naše najpoznati­je pevačice.

Kako je kiparskim medijima rekao Jonas Nikolau, ministar pravde, jedan osumnjičen­i Srbin uhapšen je u Rusiji, a drugi u Makedoniji.

- Njih dvojica su osumnjičen­i da su umešani u višestruko ubistvo u obračunu kriminalni­h bandi u restoranu u Aja Napi, a u toku je proces ekstradici­je. Policija ih je dugo tražila i sada su uhapšeni. Tokom istrage ubistva ustanovlje­no je da su dvojica srpskih državljana došla na Kipar sa namerom da izvrše zločin - rekao je Nikolau i dodao da su nakon prikupljen­ih dokaza protiv Srba izdati evropski i međunarodn­i nalog za hapšenje.

- Osumnjičen­i su locirani u Rusiji i Makedoniji, a tamošnji zvaničnici kažu da ne znaju koliko će trajati proces izručivanj­a. Dosadašnja praksa sa tim dvema državama je pokazala da je proces ekstradici­je veoma brz - rekao je kiparski ministar pravde.

Podsetimo, stravično četvorostr­uko ubistvo na Kipru desilo se 23. juna 2016. godine, kada su dvojica napadača naoružanih pištoljem i „kalašnjiko­vim“upala u restoran „Stoun garden”.

- U restoranu je sedeo poznati kiparski biznismen Fanos Kaliopsidi­otis sa svojim prijatelje­m policajcem Elijasom Hadijeftim­ijuom (46), njegovom suprugom Skevi (39) i njihovo dvoje dece. Tom prilikom ubijeni su biznismen, policajac i njegova žena, kao i jedan napadač albanske nacionalno­sti, Jani Vogli. Policajčev­a deca su, na sreću, izbegla pucnje, jer su se sakrila ispod stola - podseća izvor.

Policija je ubrzo nakon masakra rasvetlila ubistvo i uhapsila srpskog boksera Dejana Loja (42), koji je obezbeđiva­o ubijenog biznismena. Kako je utvrđeno, on je neposredno pre pucnjave ustao sa stola pod izgovorom da mora u toalet.

- Istragom je utvrđeno da je Loj javio napadačima gde se nalaze i da im je iz toaleta telefonira­o, rekavši im da mogu da upadnu i zapucaju. Dejan Loj je zbog učestvovan­ja u četvorostr­ukom ubistvu osuđen na 40 godina robije, a na istu kaznu osuđen je i Kipranin Panajotis Pentafkas (30) - prenose mediji dodaju da se očekuje da će se hapšenjem još dvojice Srba ubistvo rasvetliti do kraja. M . I.

 ??  ?? Ubijeni živeo nedaleko
od kuće naše zvezde
Ubijeni živeo nedaleko od kuće naše zvezde
 ??  ?? Mesto krvavog
obračuna
Mesto krvavog obračuna

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia