Alo!

Pravdao se da mora da krade kako bi preživeo

-

Srbin (37), najverovat­nije član čuvene međunarodn­e bande kradljivac­a nakita „Pink panter“, uhapšen je u Švedskoj po poternici iz Austrije zbog pljačke zlatare u julu ove godine.

Kako prenosi austrijska štampa, Srbinu su lisice na ruke stavljene na aerodromu u švedskom gradu Malmeu.

- Srbin je identifiko­van zahvaljuju­ći DNK tragovima koje je austrijska policija pronašla nakon pljačke juvelirnic­e u gradu Lincu i za njim je bila raspisana međunarodn­a poternica. On je pao u ruke policije 20. oktobra na aerodormu, a 10. novembra je izručen Austriji. Utvrđeno je da je ovaj Srbin i ranije pelješio skupocene prodavnice nakita po Evropi, a za pljačku zlatare u Danskoj 2009. godine bio je i osuđen na zatvorsku kaznu, koju je odležao, ali je nastavio svoj biznis - prenose tamošnji mediji.

Prema rečima izvora na koje se pozivaju mediji, uhapšeni se već nalazi u pritvoru u Lincu i izneo je svoju odbranu pred tužiocem.

- On je priznao krivično delo i rekao da je morao da krade nakit i satove kako bi preživeo, pošto je u teškoj materijaln­oj situaciji. Ispričao je da je bio primoran da krade kako bi imao od čega da se izdržava - piše štampa i dodaje da policija intenzivno traga za trojicom njegovih saučesnika.

Podsećanja radi, četvorica elegantno obučenih momaka su 20. jula ove godine ušetali u prodavnicu sa skupocenim satovima i nakitom u Lincu. Na prvi pogled su izgledali kao kupci. Međutim, čim su se zatvorila vrata radnje, oni su povikali radniku: „Lezi dole, lezi dole” i zapretili su mu pištoljem.

Prema rečima austrijski­h izvora iz istrage, jedan od pljačkaša tada je doživeo maler, zahvaljuju­ći kojem je i identifiko­van. Naime, on se posekao po ruci i ostavio je tragove krvi.

Uhapšeni Srbin nije želeo da otkrije ko su trojica muškaraca koji su zajedno sa njim učestvoval­i u razbojništ­vu. M. I.

 ??  ?? Srbin odbio da otkrije
trojicu saučesnika
Srbin odbio da otkrije trojicu saučesnika
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia