Alo!

Posle rođendana ZAVRŠILI U SANDUCIMA

U Usled velike brzine, „tojota” je proklizala zadnjim krivini, okrenula se za 180 stepeni i desnim delom se obmotala oko bandere

-

U nesreći su povređeni i Miljan Đ. (20), kao i njegov maloletni brat F. Đ.

Kako saznajemo, do stravične nesreće je došlo kada je automobil „tojota jaris”, za čijim volanom je bio Miljan Đ., dok su Miloš, Pavle i F. Đ. bili putnici, udarila u banderu i obmotala se oko nje.

- Sumnja se da je do udesa došlo usled brzine neprilagođ­ene uslovima puta. Sumnja se da je „tojota” proklizala na blagoj krivini, okrenula se za 180 stepeni i zadnjim desnim delom se obmotala oko bandere - kaže naš sagovornik upućen u slučaj.

Prema rečima očevidaca, od siline udarca mladići Miloš i Pavle, koji su sedeli na zadnjem sedištu, ispali su iz auta i ostali da leže na putu.

- Probudio me je jak prasak. Istrčao sam odmah napolje i ugledao dva mladića kako dozivaju pomoć i pokušavaju da pomognu drugarima koji su ležali van automobila. Jedan je bio na travi na razdelnom ostrvu, a drugi na asfaltu. Povređeni momci zapomagali su, držali se za glavu i plakali. Scena je bila više nego potresna. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć, ali, nažalost, momcima nije bilo spasa - kaže komšija koji živi u blizini mesta nesreće.

Kako nezvanično saznajemo, u trenutku nesreće četvorica momaka vraćala su se iz grada, a prethodno su bili na proslavi rođendana zajedničko­g druga M. J. (16), koji je za „Alo!” ispričalo šta je prethodilo užasnoj tragediji.

- Pavle, Miloš, Miljan i njegov mlađi brat bili su kod mene na rođendanu. Dogovorili su se da posle žurke sva četvorica idu da spavaju kod Miloša Šiljka. Tako je i bilo. Otišli su kod njega i javili se da je sve u redu. Međutim, posle toga su odlučili da odu do grada da vide da li ima nekih dešavanja. Kako u gradu nije bilo ništa zanimljivo, oko 3.15 su ponovo krenuli kući i tada je došlo do nesreće priča vidno potresen M. J.

On objašnjava da su i stradali mladići, kao i povređeni odrasli

zajedno i da su svi bili dobri drugovi.

- Meni je Miloš Šiljak bio pogotovo dobar drug, iz detinjstva. On je živeo sa bratom i tetkom. Otac mu je nedavno preminuo, dok mu majka živi u Švajcarsko­j. Išao je sa mnom u gimnaziju, u isti razred, a Pavle je išao u Tehničku školu u Velikoj Plani. Mnogo mi je teško zbog svega što se dogodilo. Ceo dan sam izgubljen, idem od jedne do druge porodice i loše se osećam - priča očajni M. J.

Ispred kuća poginulih Pavla Orlovića i Miloša Šiljka juče su se okupili brojni prijatelji...

 ??  ?? Nije mu bilo spasa: Pavle Orlović
Nije mu bilo spasa: Pavle Orlović
 ??  ?? Smrskani automobil na veštačenju Upravljao „tojotom“smrti: Miljan Đ. (20)
Smrskani automobil na veštačenju Upravljao „tojotom“smrti: Miljan Đ. (20)
 ??  ?? Nastradao: Miloš Šiljak (16)
Nastradao: Miloš Šiljak (16)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia