Alo!

ČIKA RAJKO za vek vekova

Ispred stadiona s Mitićevim imenom sada stoji i njegova figura meča je odigrao Mitić za Zvezdu i postigao 262 gola

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Omaž legendi. Čika Rajku, gospodinu kakvim je jugosloven­ski i srpski fudbal mogao samo da se ponosi, ukazana je još jedna počast, koju je svakako zaslužio. Ispred stadiona koji od 2014. nosi njegovo ime, u blizini ulice sa njegovim imenom, Mitiću je otkriven spomenik.

Crvena zvezda je dan uoči 95. godišnjice otkako je rođena njena prva zvezda okupila svoje legende, poznate zvezdaše, navijače i uz članove Rajkove porodice otkrila spomenik koji je replika monumenta iz Mitićeve rodne Bele Palanke.

- Kao najstariji zvezdaš, zahvalio bih se Rajku na svemu što je uradio za Zvezdu. Igrali smo zajedno na lošim terenima, ali smo bili šampioni. Mitić je udario temelje ovom klubu, neka živi njegov duh - rekao je Miodrag Petrović Mališa, jedini živi Rajkov saigrač. Spomenik ispred zapadne tribine popularne “Marakane”, uz navijačke pesme i skandiranj­e “Rajko Mitić”, otkrili su članovi Sekcije veterana Crvene zvezde.

- Bata Rale, odužujemo ti se onako kako treba. Ponosni smo na tvoje delo - istakao je Vladica Popović, predsednik Sekcije veterana.

Akademik Matija Bećković je rekao da se “otkriva spomenik spomeniku, legendarno­m Rajku Mitiću”.

- Stadion nikad neće promeniti ime, niti će ikad iko srušiti njegov spomenik u njegovoj ulici - dodao je Bećković.

Rajko Mitić je jedan od simbola Crvene zvezde. Bio je njen fudbaler od osnivanja, kasnije i trener, i zaslužio status prve Zvezdine zvezde. Umro je 29. marta 2008. u Beogradu.

 ??  ?? Simbol Crvene zvezde:
Rajko Mitić
Simbol Crvene zvezde: Rajko Mitić
 ??  ??
 ??  ?? Zvezdine zvezde: Vladimir Petrović i Dragan Džajić
Zvezdine zvezde: Vladimir Petrović i Dragan Džajić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia