Alo!

Nije Zvezda loša, drugi su prejaki

“Budžet našeg kluba je objektivno skroman u odnosu na rivale u Evroligi

- Piše: K. BESAROVIĆ konstantin.besarović @alo.rs

Košarkaši Crvene zvezde su serijom od četiri uzastopna poraza dospeli na poslednju poziciju u Evroligi. Šta je uzrok neuspeha crveno-belih u najjačem evropskom klupskom takmičenju? Mogu li Beograđani izaći iz sadašnje krize? Iskusni košarkaški stručnjak Vlade Đurović veruje da će za Zvezdu doći bolji dani.

- Nema Zvezda uopšte loš tim. Ovaj njen sastav je kvalitetan, ali su drugi mnogo jači, pošto je budžet našeg kluba objektivno skroman u odnosu na ostale ekipe u Evroligi. Zvezda je na početku ostvarila dve pobede, ali nema dovoljno snage da igra u kontinuite­tu - naglašava Đurović na početku razgovora za “Alo!”.

 I drugi timovi u ovoj sezoni Evrolige imaju dosta oscilacija u igri?

- Tačno, uzmimo primer Fenerbahče­a, koji najpre izgubi od Olimpijako­sa kod kuće, a zatim u narednom kolu savlada CSKA u Moskvi. Činjenica je da je ritam u ovoj sezoni Evrolige težak, da kažem dušmanski, mečevi se igraju svaka dva dana. To je mnogo teže nego u NBA ligi, gde ekipe igraju opuštenije, pošto im je najvažniji plej-of. U Evroligi ne može biti opuštanja jer trenera posle nekoliko uzastopnih poraza najčešće čeka otkaz.

 Kako ocenjujete dosadašnji učinak igrača Zvezde?

- Ročesti je sjajno rešenje. On je izvanredan strelac, ali nije plejmejker. Lazić zbog problema sa povredom igra slabije nego prošle sezone. Antić je kvalitetan centar i vrlo je bitan za ekipu zbog psihologij­e, ali je ipak košarkaš u godinama. Bjelica je oscilirao, dok su Janković i Jovanović suviše malo igrali da bih mogao da ih ocenim.

 Šta Zvezda može učiniti da podigne kvalitet igre i popravi rezultate?

- Teško je o tome govoriti i davati savete. Sigurno je za crveno-bele bio posebno težak poraz od Bamberga kod kuće. Da bi krenula napred, neophodno je da ostvari podvig na nekom od gostovanja, ali je to vrlo teško ostvariti.

 Da li su potrebna pojačanja i na kojim pozicijama?

- Sigurno je da bi pojačanja dobro došla, ali je teško naći igrače. O tome treba da odlučuju ljudi iz Zvezde.

 Kakvi su krajnji dometi našeg predstavni­ka u ovoj sezoni Evrolige?

- Kako sada stvari stoje, Zvezda teško može do nekog boljeg plasmana, odnosno do rezultata iz prošle sezone. Za nju je najvažnije da ponovo trijumfuje u ABA ligi, a ovaj tim ima kvalitet da to ostvari - zaključio je Đurović.

“Ritam Evrolige je dušmanski”

Đurović

 ??  ?? Vlade Đurović Pali na poslednje
mesto Evrolige: Košarkaši Zvezde
Vlade Đurović Pali na poslednje mesto Evrolige: Košarkaši Zvezde

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia