Alo!

Prvi Srbin trener u Premijer ligi?

Šanse Englezi menadžeru Fulama daju najveće da zameni Tonija Pjulisa u Vest Bromviču. godine Tako bi se ispravila nepravda iz 2015.

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Jokan je već uveo Votford u PL, ali od uprave

kluba nije dobio

šansu

Zaslužio je Slaviša Jokanović (49) još pre dve godine da vodi premijerli­gašku ekipu jer je sa Votfordom izborio plasman u viši rang, ali uprava „stršljenov­a” tada nije imala razumevanj­a za srpskog trenera. Usledio je put u drugu englesku ligu, u Fulam, ali sada se Jokanu smeši klupa Vest Bromvič Albiona.

Srbija do sada nije imala trenera u Premijer ligi, ali Slaviša ima odličnu šansu da to postane. Britanski sajt „here is the city” preneo je da je menadžer Fulama glavni kandidat da zameni Tonija Pjulisa (59), kome su u Birmingemu usled loših rezultata dani odbojani. Velšaninu će klub dati još samo dve šanse, odnosno dve utakmice da se spase, u suprotnom, dobiće zahvalnicu. Vest Bromvič nije dobio meč u Premijer ligi još od 19. avgusta i od zone ispadanja ga deli samo bod (ne računajući jučerašnje mečeve, kao i duel sa Čelsijem). Ukoliko (kada) bude smenjen Pjulis, prvi kandidat je, dakle, Slaviša Jokanović. Bivši kormilar Partizana i nekoliko evropskih klubova ima iskustva, spada u perspektiv­ne mlade trenere u Engleskoj i visoko je cenjen.

Jokanu je, istina, prošle sezone za dlaku izmaklo da ponovo učini podvig i odvede ekipu u viši rang. Sa Fulamom je dogurao do plej-ofa, ali ga je tamo zaustavio Reding. Ove sezone mu ne ide baš dobro u Čempionšip­u, daleko je od borbe za plej-of, iako su mu kladionice davale velike šanse za prvo mesto u drugoj ligi. Jokan je, međutim, letos imao probleme, kada je sastavljao transfer-listu. Žalio se da čelnici kluba nisu želeli da mu ispune želje, da su pojačanja krojili drugi ljudi, čak i tada se pominjalo da bi mogao da napusti londonski tim, ali je poručio da neće snositi odgovornos­t, jer nije ispoštovan.

Jokan će imati konkurenci­ju u Dinu Smitu, menadžeru Brentforda, i Krisu Vilderu, menadžeru Šefild junajteda, koga će, međutim, VBA teško angažovati jer je prvi u ligi i na dobrom je putu da vrati „blejdse” u

Premijer ligu.

 ??  ?? Dani su mu odbrojani: Toni Pjulis
Dani su mu odbrojani: Toni Pjulis

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia