Alo!

Srećni izbori!

- Darko Zlojutro novinar

P redlog predsednik­a Srbije i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da se ide samo na beogradske izbore, a ne i na vanredne parlamenta­rne, odjeknula je poput bombe u Srbiji.

O dmah su se, gle čuda, javili pojedini lideri opozicije i izjavili da se „lider naprednjak­a uplašio” i da mu „Zapad ne dozvoljava da raspiše vanredne izbore”. U stvari, i njima je pao kamen sa srca jer bi u slučaju vanrednih izbora grčevito osvojili svega tri odsto glasova.

B ilo kako bilo, draga gospodo, hejteri i ostala čudesa, izbori su tu... Izvolite, pokažite svoje mišiće, nemojte se skrivati iza zajednički­h lista po principu „100 na jednog“. Već ako ste toliko hrabri, udrite sami.

K oliko su beogradski izbori zaista važni, videli smo prethodnih decenija, naročito devedeseti­h godina. Zato, ponavljam, evo prilike da se vidi „ko je ko”. Svaka stranka će poput divljači koja ostavi svoj trag u snegu pokazati koliko je zaista moćna.

N ajviše bih voleo da više ne gledamo scene kako se pojedine „kombi i parazitske stranke” prišljamče uz nekoga i nastavljaj­u kao oposumi da obitavaju na političkoj sceni. Znači, opozicija i opozicioni lideri sami, SNS sam, SPS sam, SRS sam... Pa da vidimo, što narod kaže, kom obojci, a kom opanci.

O no što me posebno raduje je i to što je ovom odlukom konačno uspostavlj­en red u Srbiji, dosta nam je vanrednih stanja, vanrednih situacija i vanrednih izbora. To da smo na putu da konačno postanemo demokratsk­a država govori i činjenica da ćemo sledeće godine imati redovne beogradske izbore, a parlament i predsednik­a biraćemo kada to glasanje dođe na red.

U glavnom, „dan D”, kako su ga mediji nazvali, prošao je, SNS i Vučić su rekli svoje. Dobili smo izbore, samo beogradske za sada, pa... Pamet u glavu i srećni izbori svima koji slave.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia