Alo!

Milošević: RASTEMO

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

San nekolicine velikih entuzijast­a koji su te davne 1952. godine u sklopu Sportskog društva Mladost osnovali istoimeni fudbalski klub nije u potpunosti ostvaren, ali je njegovo ispunjenje svakim danom sve bliže. Oni su tada sanjali o klubu koji će biti ponos ne samo opštine, moravičkog kraja ili centralne Srbije već i cele zemlje, koja će s ponosom izgovarati njegovo ime. Dobar deo tog sna realizovan je 1995. godine plasmanom u Prvu ligu tadašnje Jugoslavij­e, a onda je pre nekoliko meseci napravljen još jedan ogroman korak ka stvaranju fudbalske institucij­e ostvaren je izlazak u Evropu.

To je učinjeno pod dirigentsk­om palicom trenera Nenada Neška Milovanovi­ća, koji je stvorio tim konkurenta­n Partizanu i Crvenoj zvezdom i koji iz godine u godinu raste i sazreva. E, tada kada bude skroz sazreo i jenoga dana se upustio u borbu za trofeje, gorepomenu­ti san bi bio zaokružen. Taj dan nije toliko blizu, ali ni pedaleko, čega su u Lučanima svesni, jer znaju da samo strpljivim i temeljnim radom može da se dođe do rezultata.

- Klub je rastao i razvijao se uz Fabriku „Milan Blagojević”. Razvijena je škola fudbala, imamo sve kategorije, od petlića do omladinaca. Klub pokriva troškove trenera, tako da sva lučanska deca koja žele mogu da treniraju fudbal potpuno besplatno, a uz to dobijaju i opremu, identičnu onoj koju nosi prvi tim, i to sve zahvaljuju­ći našem sponzoru. Fudbal je najveća zanimacija u Lučanima. Napravili smo u klubu porodičnu atmosferu, gde se svi igrači osećaju kao kod kuće. Novac od prodaje igrača se ne troši bez veze, već se ulaže u klub. Poznati smo po domaćinsko­m poslovanju i planskom radu - kaže Vladimir Đorđević, predsednik Mladosti.

Kapiten Ivan u Milošević ponikao

timu Mladosti, je deceniju odakle je pre

otišao u gotovo da ne Evropu, a

može bez onda je shvatio - Bio rodnog kraja. sam u

omladinsko­j prvog tima školi Mladosti,

otišao u Ukrajinu, iz sedam godina. gde sam

igrao nosim Prošle godine kapitensku sam se vratio,

traku i trudim a tada se da pomognem, Evropu. smo ostvarili

Nadam plasman u i se da svojim znanjem

doprinosim iskustvom bolji da svi postanu

i da klub ostvari bolji rezultat što

- kaže Milošević.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia