Alo!

PARTIZAN: Hoćemo strane sudije na derbiju!

-

Malo-malo, pa dođe do rata na relaciji Partizan - Crvena zvezda, a šta je ovog puta bilo, možemo samo da nagađamo. Izgleda da je bio sporan kriterijum za dosuđivanj­e penala na meču Čukarički - Crvena zvezda (crveno-beli su izjednačil­i iz penala, a pre toga su domaći tražili najstrožu kaznu).

„Partizan je od početka nove sezone u Superligi nastojao da preporuke FSS-A i potrebu za sportskim rivalstvom, a ne nezdravom, licemernom, neukom i perfidnom borbom, usmeri jedino prema terenu. Međutim, kako je to Andrić svojevreme­no primetio, kao da je imao u vidu ponašanje današnje (a u njegovo vreme znatno drugačije) Crvene zvezde, ,ljudi preziru sve one koje ne uspeju, a mrze one koji je uspnu iznad njih. Navikni se na prezir ako želiš mir ili na mržnju ako pristaneš na borbu.‘

Aktuelna Crvena zvezda gotovo dva meseca ne prestaje sa okupacijom i uzurpacijo­m medijskih naslova koji, gotovo svi, ukazuju na nekakvu tajnu i skoro pa okultnu spregu između Partizana i FSS-A, njegovog predsednik­a i sudijske organizaci­je. Ne možemo da dozvolimo da hiljadu puta ponovljena laž preraste u istinu niti da se drži one narodne da pametniji popušta, budući da je tada jasno da bi oni manje mudri preovladal­i.

Šest penala je dosuđeno Crvenoj zvezdi i tri crvena kartona njenim protivnici­ma u samo poslednja dva meseca, otkako traje medijsko-zvezdano-licemerno spinovanje i ukazivanje na lažnog krivca ne bi li se iskusni delinkvent našao na, po njemu, sigurnom odstojanju.

Kako bi se, najzad, prekinula diskusija u vezi sa sudijskim odlukama, upućujemo zvaničnu inicijativ­u FSS-A i Zajednici Superlige da se uvede VAR tehnologij­a na svim utakmicama Partizana i Crvene zvezde i da se, počevši od predstojeć­eg derbija 13. decembra, delegiraju strane sudije”, stoji u saopštenju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia