Alo!

Srbin, Crnogora„ i elbana„ pali sa 180 og Mevmhueri

-

Srbin (34), Crnogorac (34) i Albanac (39) uhapšeni su u velikoj akciji nemačke policije, zbog sumnje da su krijumčari­li drogu sa Balkana u Nenačku, gde su organizova­li prodajnu mrežu. Policija je od njih zaplenila ukupno 180 kilograma marihuane, čija se tržišna vrednost procenjuje na 400.000 evra.

Kako prenose nemački mediji, Srbin i Crnogorac uhapšeni su u Hanoveru na primopreda­ji 160 kilograma marihuane, dok je njihov kompanjon albanske nacionalno­sti uhapšen u stanu u kojem je nađeno još 20 kilograma marihuane i 23.000 evra u kešu.

- Državljani­n Crne Gore bio je za volanom kamiona sa poluprikol­icom i trebalo je da drogu preda svom saradniku Srbinu na auto-putu u Donjoj Saksoniji. Međutim, policija je od aprila pratila ove narko-dilere i lisice na ruke stavljene su im prilikom primopreda­je - prenose tamošnji mediji i dodaju da je 160 kilograma marihuane bilo sakriveno u rezervoaru kamiona.

- Policajci su najpre pregledali kamion koji je vozio muškarac iz Crne Gore, a zatim i kamion koji je vozio Srbin. Međutim, nisu mogli da nađu drogu, pa su pomislili da im je akcija propala. Narkotici su ipak nađeni, i to zahvaljuju­ći psu, koji je namirisao marihuanu u posebno napravljen­om bunkeru, koji se nalazio u rezervoaru za gorivo - preneli su mediji reči njihovih izvora.

Kako prenosi štampa, hapšenjem trojice muškaraca sa Balkana razbijen je lanaca krimjučare­nja narkotika sa Balkana u Nemačku.

- Policija sumnja da su članovi ove narko-bande najverovat­nije nabavljali drogu u Albaniji i na Kosovu i Metohiji, a zatim su je preko Crne Gore i Srbije transporto­vali za Nemačku, gde su je prepakival­i i stavljali u promet. Policija sumnja da su uhapšeni deo veće grupe, a tome u prilog govori i hapšenje iz oktobra ove godine, kada su lisice na ruke stavljene dvojici muškaraca, za koje se veruje da su sarađivali sa Srbinom, Crnogorcem i Albancem. Od njih je tada oduzeto 10 kilograma marihuane - pišu nemački mediji i dodaju da je njihova policija odlučna u borbi protiv narko-trafikinga, zbog čega su kontaktira­li s kolegama iz Srbije.

- Ova banda je još proletos bila na merama praćenja. Nemački istražitel­ji su još tada kontaktira­li s kolegama iz Srbije, koji su pre izvesnog vremena na graničnom prelazu oduzeli pušku od uhapšenog Srbina, koji je nameravao da je prokrijumč­ari u Nemačku - objašnjava izvor tamošnjih medija. M. Ivanov

 ??  ?? Policija sem droge našla i 23.000 evra
Policija sem droge našla i 23.000 evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia