Alo!

Va”ni„i pa”aju s nogu, o”lazak u toalet luksuz

Džef Bezos je težak 100 milijardi dolara, a prethodnih meseci nalazi se na udaru kritika da su u njegovoj kompaniji neljudski uslovi

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Džef Bezos je nedavno ušao u istoriju kada je njegovo bogatstvo prešlo 100 milijardi dolara. Međutim, kako navode britanski mediji, vlasnik kompanije „Amazon“se već mesecima nalazi na udaru kritika jer, navodno, primorava radnike da rade u neljudskim uslovima. Upravo je zbog toga novinar „Sandej mirora“pet nedelja proveo radeći najvećem „Amazonovom“skladištu u Evropi.

- Radnici pate i psihički i fizički, pokušavaju­ći da ostvare nerealna očekivanja se pred njih postavljaj­u. U skladištu ne postoji prirodno svetlo, pa niko ne zna da li je dan ili noć. Kamere prate svaki korak zaposlenih koji moraju da obrade i do 300 primerka za sat vremena, a ukoliko u tome ne uspeju, ekrani ih opominju - navodi novinar engleskog medija i dodaje da se do toaleta mora pešačiti više od pola kilometra, što vam utiče na to da ne možete da ispunite normu, pa mnogi

radnici izbegavaju odlazak u toalet.

- Neke od mojih kolega su bile toliko iscrpljene da se dešavalo da zaspu na nogama. Oni koji nisu mogli da isprate teške ciljeve - dobili su otkaz. A samo tokom oprošle godine Hitna pomoć morala je da interveniš­e u 43 navrata. Radimo od 7.30 ujutro do šest popodne sa dve pauze od po pola sata.

Reporter je prisustvov­ao situaciji kada je jedan od kolega kolabirao, nakon čega je odveden u bolnicu. Po drugog su došla ambulantna kola kada je doživeo napad panike, nakon što mu je saopšteno da obavezno prekovreme­no znači da će morati da radi 55 sati tokom božićnih praznika.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia