Alo!

KINEZI BESNI NA UČINAK PREPLAĆENO­G KARLOSA TEVEZA Dobio bogatstvo, NIJE DAO NIŠTA!

- Piše: Ž. VUJIČIĆ zeljko.vujicic@alo.rs

Čelnici Šangaj Šenhue verovatno nisu čuli za srpsku izreku „Kupili mačku u džaku“, ali su, svakako, osetili njeno prokletstv­o. Istovarili su džak para za 33-godišnjeg Karlosa Teveza njemu nekoliko džakova - a zauzvrat nisu dobili ništa!

Samo četiri gola na 16 utakmica (pritom je odigrao skoro svaku drugu) u kineskom prvenstvu malo je čak i za asa na zalasku karijere. Premalo za godišnju platu - 37 miliona evra od koje bi, primera radi, Partizan i Zvezda mogli da izguraju nekoliko sezona. I otud opravdan bes zbog onoga što slavni Argentinac (ni)je prikazao u, ruku na srce, ligi koja nije na nivou najjačih.

- Odlučili smo da dovedemo Teveza zato što su kvalifikac­ije za Azijsku ligu šampiona tada bile počele i još nije došlo novo pravilo oko transfera. Igrao je dobro u Boki juniors i Juventusu, bio nam je potreban igrač takvog renomea, ali nije ispunio očekivanja - istakao je Žu Jun, zamenik generalnog menadžera Šangaj Šenhue.

I pored očajnog učinka Tevez nije oteran iz “Pariza Istoka”.

- Ugovor za narednu godinu zavisiće od zajedničko­g dogovora - dodao je Jun.

Tevez je krajem 2016. prešao u Šangaj, a prethodno je igrao za Boku (u dva navrata), Korintijan­s, Vest Hem, oba kluba iz Mančestera - Junajted i Siti, kao i Juventus. Šenhua bi mogla da mu bude kraj (ozbiljne) karijere. Jer, kome treba „mačka u džaku“?

„Bio nam je potreban takav igrač, ali nije ispunio očekivanja”, poručuju iz Šangaja

 ??  ?? Najskuplji promašaj: Karlos Tevez
Najskuplji promašaj: Karlos Tevez

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia