Alo!

Za Srbiju sam igrala na silu!

Australijs­ke „Otac me je naterao da se odreknem kao svoju” zastave, zastave zemlje koju sam osećala

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Ne stišava se bura izazvana serijom stravičnih svedočanst­ava bivše teniserke Jelene Dokić.

Ona je posle šokantne knjige „Nesalomiva”, u kojoj opisuje kakvu je torturu trpela od oca Damira, za „Bibi-si” iznela niz novih detalja. Jedan od njih odnosi se i na nastupe za našu reprezenta­ciju. Kako kaže, australijs­ku zastavu je zamenila jugosloven­skom i za našu Fed kup reprezenta­ciju odigrala je dva meča.

- To uopšte nije bila moja odluka. Volim Australiju i veoma sam zahvalna zemlji koja mi je dala sve što mi je potrebno kada sam sa 11 godina došla kao izbeglica. Volela sam da igram za Australiju i osećala sam se potpuno kao Australija­nka, a on mi je to oduzeo. Imala sam samo 17 godina. Naterana sam da to učinim i objavim javno, čemu sam se potpuno protivila - prenosi „B92” reči Dokićeve nakon njenog gostovanja na „Bi-bi-siju”.

Devojka rođena u Osijeku otkrila je da je jedne noći, nekoliko meseci pošto je svu zaradu prepisala ocu, napustila dom sa samo jednim koferom i torbom sa reketima. Bilo joj je zabranjeno da razgovara sa mlađim bratom nekoliko godina, zbog čega je 2008. razmišljal­a da naudi sebi.

- Nema mnogo veze sa snagom, već je to za mene bio izlaz - osećala sam da izneveruje­m mnoge ljude. Ostavila sam brata, koji je osam godina mlađi, tada je imao samo 11, zbog čega sam osećala veliku krivicu, a sve je to bila očeva zasluga. Pet-šest godina mi nije dozvoljava­o da razgovaram sa njim i to mi je bilo izuzetno teško. Osećala sam se krivom, iako sam uradila dobru stvar, pošto je on konstantno činio da se osećam bezvrednom. Izgubila sam mnogo samopouzda­nja i vere. Čak i kada sam napustila kuću, i dalje je pravio pakao od mog života. Mislila sam da će svima biti bolje da nisam tu, želela sam samo normalan život i mogućnost da na miru igram tenis - rekla je Jelena Dokić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia