Alo!

Kralj Bogdan srušio šampiona!

Srpski as je u pobedi nad Golden Stejtom ubacio poslednja četiri poena za konačnih 110:106

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Bogdan Bogdanović je novi kralj Sakramenta! Srpski košarkaš srušio je šampiona Golden Stejt u finišu susreta, 12 sekundi pre kraja, za pobedu od 110:106. Bogdan je, dakle, ubacio poslednja četiri poena na meču i tako postao heroj te utakmice.

Šta se desilo? Na semaforu je pisalo - 12 sekundi do kraja utakmice, a Bogdan je preuzeo odgovornos­t i preko Drejmonda Grina, najboljeg defanzivca lige, ubacio dva poena, da bi potom sa linije slobodnih bacanja doneo konačni trijumf na gostovanju u Ouklendu.

- Nikada nisam sumnjao, ceo život imam veru u sebe kada je u pitanju poslednji šut. Bio sam koncentris­an samo da najlakše postignem poen. Nisam razmišljao da je Grin ispred mene, niti sam ga pratio izjavio je Bogdanović.

Naravno, nije to sve što ćemo videti od Bogdana u najjačoj ligi sveta, a i on sam priznaje da ima još puno prostora za napredak. Bogdan je, inače, na meču protiv „ratnika” kao rezerva odigrao 21 minut, a postigao je 12 poena, šutirajući 4/5 za dva, 0/2 za tri, uz tri asistencij­e i dva skoka.

- Pokušavam da budem što spremniji u svakom trenutku na utakmici. Trener Dejv Jeger mi ponavlja da moram da budem agresivnij­i, to je nešto na čemu trenutno radim

i šta pokušavam da popravim. Drugačija je NBA liga od Evrolige - objasnio je Bogdan.

Vins Karter, Bogdanov saigrač, naglašava da Srbin stalno sluša savete:

- Ako mu nekad ne krene kako želi, mora da prebrodi mentalne prepreke. Nekad košarkaši igraju sami protiv sebe. On i ja često pričamo, verujem da bi Bogdan mogao češće da koristi šut. Hvalospevi stižu i od trenera Jegera.

- Bogdan ima podršku od svih u klubu. Samo sam mu rekao da bude hrabar i kada mu ne ide. Čovek u tim situacijam­a mora da ostane pozitivan, ali ne kratkoročn­o. Dugo ćemo biti zajedno, postoje stvari koje mogu da budu bolje - rekao je Jeger.

 ??  ?? Izrasta u velikog majstora: Bogdanović
Izrasta u velikog majstora: Bogdanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia