Alo!

Dajte najjače, da se igramo

-

T reba li da strepimo uoči današnjeg žreba za grupnu fazu Mondijala? Ne treba! Sam plasman među 32 selekcije sveta je uživanje i to ne treba ispustiti iz vida.

Š

taviše, ako bismo mogli da biramo koga bismo voleli u grupi, odabrao bih Brazil, Španiju i, recimo, Senegal iz trećeg šešira. Zašto da ne? Daleko od toga da bismo u takvoj konstelaci­ji imali naročite šanse za prolaz, ali nikad se ne zna. Ova generacija, istina, nije imala tešku grupu u kvalifikac­ijama za Mondijal u Rusiji, ali isto tako nismo ni videli njene krajnje domete.

Š

ta bi bilo da izvučemo Poljsku, Peru i Iran, pa čak i u takvoj grupi da nekim spletom okolnosti ispadnemo? Ovako, ako treba da „ginemo”, hajde da ginemo muški. Da se sudarimo sa najjačima, pa da vidimo šta će biti.

P okazali su „orlovi” da kad se zainate mogu da odigraju veoma, veoma dobro, bez obzira na to ko je na suprotnoj strani terena. Naravno, bilo bi dobro kada bismo još znali i ko nam je selektor, jer da bismo imali igru, ideju šta i kako na Mondijalu, potrebno je što pre naći selektora. Radi mira u kući.

N e zanosim se da ćemo dogurati do četvrtfina­la, polufinala ili finala. Šta bude - biće. Uostalom, nije ni bitno. Sam prolaz iz grupe je takođe veliki uspeh, a za posle ćemo videti. Šta tek Italijani da kažu? Gledaće završni turnir pokraj malih ekrana. Šta da kažu Holanđani? Zato se danas u 16 časova, ako ste pri televizoru, udobno zavalite u stolice, fotelje, gledajte kako Maradona, Kafu, Lineker i ostali izvlače kuglice i radujte se što ćete među njima videti i onu sa natpisom - SRBIJA!

 ?? Predrag Vuković novinar ??
Predrag Vuković novinar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia