Alo!

Nećete šamarati Srbiju dok sam ja predsednik!

-

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da se ni na koji način ne bi rugao činu haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji je izvršio samoubistv­o u sudnici Haškog tribunala, te da su dvostruki aršini EU ono što vidi kao problem.

- Pokušaću da im ukažem na to čemu je Srbija izložena, a kako se naprave slepi i gluvi, ponekad i glupi, kad su neki drugi u pitanju - kazao je Vučić nakon polaganja kamena temeljca za Hotel „Mona Plaza“.

Osvrćući se na reakcije iz regiona na poslednju presudu liderima Hercegbosn­e, Vučić je rekao da mnogi drugi ne gledaju istim očima, kroz istu vizuru, kako smo mi posmatrali stvari.

- Spremni smo uvek za razgovor s hrvatskim zvaničnici­ma, ali za partnerski razgovor, a ne onaj u kojem će neko da nas ponižava poručio je Vučić i dodao: “Taj film nećete da gledate dok sam ja predsednik Srbije”.

Predsednik Srbije primetio je da je svima najlakše da okrive Srbe, pa je tako i kad se razgovara o Hrvatskoj, BIH. A on, dodao je, pita: “Kako ste našli baš Srbe u celoj priči, pa Srba je mnogo stradalo, u BIH 30.000, a nijedan čovek, niko za to nije odgovarao, nikome nije palo na pamet da

to pitanje postavi”. - Svako je za ponešto osuđen, samo niko ni za jedan zločin prema Srbima - rekao je Vučić.

- Dosta šamaranja Srbije - poručio je Vučić i istakao da je Srbija zemlja ponosnih ljudi i nikome neće da dozvoli da je šamaraju, tuku i ponižavaju, pa ni Hrvatskoj.

- Nećete da otvorite poglavlja, pa ne morate, ali ne možete da zaustavite naš razvoj, niti da nas ponižavate. Dosta je bilo, dosta s tim, zaustavite se malo, pogledajte se u ogledalo pa nam solite pamet - poručio je on.

Odgovaraju­ći na pitanje hrvatskih novinara o mogućem susretu s hrvatskom predsednic­om, Vučić je rekao da je za taj razgovor uvek spreman, naravno, i o nestalima Hrvatima, ali da sad pita i šta je s nestalim Srbima? U Hrvatskoj, primetio je, ne smete jednostavn­o da kažete da je nestalo više Srba nego Hrvata.

- To niko ne sme da kaže, jer se oni vode kao hrvatski građani, Krajišnici, pa nisu valjda sami sebe ubijali, nego su ih zatvarali u logore i tako likvidiral­i rekao je Vučić. I, naravno, poručio je da ćemo pomoći Hrvatima da istražimo mesta gde su njihovi nestali i da pronađu svoje koji su nestali, ali to isto očekujemo za nestale Srbe. D.R.

 ??  ?? Govorio o svim temama: Aleksandar
Vučić
Govorio o svim temama: Aleksandar Vučić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia