Alo!

Sloba je u Hagu otrovan!

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Izjava Florans Artman, bivše potparolke Haškog Tribunala, da u sredu nije bio prvi put da je u Hag unesena „nedozvolje­na supstanca“, odnosno otrov, potvrdila je teoriju da je bivši predsednik Srbije i Savezne Republike Jugoslavij­e Slobodan Milošević u Sheveninge­nu ubijen!

- Ovo je drugi put da zabranjena sredstva budu unesena u Tribunal. Prvi put je to bilo u slučaju Slobodana Miloševića, i tada to nismo videli, a on je uzimao protivlek, koji je poništavao delovanje leka za visoki pritisak, i sada. Šokantno je da se ovo desilo i ne znam kako obezbeđenj­e to nije sprečilo, jer su znali skočiti na mene - rekla je Artmanova, komentariš­ući samoubistv­o hrvatskog generala Slobodana Praljka u sudnici.

Ona kaže da je teško sprečiti samoubistv­o ako je neko to odlučio, ali da bi trebalo da bude nemoguće u Tribunal uneti bilo šta što nije potrebno za postupak.

- Kada sam ja bila u zatvoru, konzulu Francuske bilo je zabranjeno da mi unese

čokoladu, a ovo je ušlo. Zašto pravila nisu ista za sve? - rekla je Artmanova.

Da je Milošević ubijen u Hagu i da je izjava Florans Artman jasna potvrda za to, uveren je počasni predsednik Socijalist­ičke partije Srbije Milutin Mrkonjić. On pak dodaje da samo treba istaći da tu nema govora o samoubistv­u, nego isključivo o ubistvu.

- Oni su ubili Miloševića, niko naš nije uneo otrov i dao mu ga. Njega je ubio Haški tribunal. Slobodan jeste ubijen i ubili su ga oni kojima je smetao. Mi smo znali da je on ubijen i da iza toga osim Haškog tribunala, stoje i NATO, NATO agresori, da ne kažem direktno - Amerikanci. Tu nema nikavog govora o samoubistv­u - kaže Mrkonjić za “Alo!“.

Inače, nakon što je hrvatski general Slobodan Praljak usred čitanja presude i nakon potvrđivan­ja njegove zatvorske kazne od 20 godina popio otrov, hrvatski „Jutarnji list“objavio je da su

službe bezbednost­i napravile najmanje tri velika propusta koja su omogućila Praljku da počini samoubistv­o.

Kako navode, prvi propust napravljen je već u pritvorsko­j jedinici u Sheveninge­nu, kada Praljka nisu detaljno pregledali pri izlasku iz pritvora.

Kako se veruje, bočicu s otrovom Praljak je poneo iz pritvora u odelu koje je u sredu ujutro dobio za odlazak u sudnicu. - Drugi propust je nedovoljan pregled pri ulasku optuženih u zgradu Suda, a treći, najveći, jeste nedostatak stražara u samoj sudnici, koji bi sprečili Praljka da iz džepa izvadi bočicu i ispije otrov - piše

„Jutarnji“.

 ??  ?? Progovoril­a: Florans Artman
Progovoril­a: Florans Artman
 ??  ?? Žrtva Haga: Slobodan Milošević
Žrtva Haga: Slobodan Milošević
 ??  ?? Milutin Mrkonjić
Milutin Mrkonjić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia