Alo!

ZORANA ĆE PSIHIJATRI PROČITATI DO KRAJA!

- Piše: S. DŽ. STOJANOVIĆ snezana.stojanovic@alo.rs

Zoran Marjanović (39), osumnjičen za ubistvo supruge Jelene (33), uskoro će biti podvrgnut neuropsihi­jatrijskom veštačenju, prilikom kojeg će biti potpuno pročitan i dokučiće se da li je direktno umešan u ubistvo supruge Jelene!

Kako „Alo!” saznaje, tim sastavljen od neuropsihi­jatara i psihologa treba da utvrdi da li je Zoran podvojena ličnost i da li su tačne procene pojedinih stručnjaka, datih na osnovu njegovog ponašanja i izjava za medije, da je sebe ubedio da nije ubica.

- Stručnjaci po Zakoniku o krivičnom postupku mogu mesec dana da posmatraju osumnjičen­og i da bukvalno svakoga dana idu kod njega u zatvor ukoliko procene da je to potrebno, i da tamo razgovaraj­u sa njim i testiraju ga, sve dok ne reše sve dileme i nedoumice. Stručnjaci imaju poslednju reč i procenjuju da li Zoran Marjanović ima savest, da li će ona pre ili kasnije da proradi i da li će posle toga sve da prizna. Od njihovog znanja i pristupa zavisi da li će ga pogoditi u žicu i prozreti do kraja - kaže naš izvor blizak istrazi.

Rezultati veštačenja fizičkih i bioloških tragova sa mesta zločina na nasipu u Borči dostavljen­i su Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje treba da proceni da li ima čvrstih dokaza protiv Zorana Marjanović­a (39), osumnjičen­og za ubistvo supruge Jelene.

- Tužilaštvo analizira rezultate veštačenja i procenjuje da li raspoloživ­i dokazi dovode osumnjičen­og u direktnu vezu sa ubistvom pevačice. Procenjuje se, takođe, da li su rezultati obavljenih analiza dovoljna potvrda da je osumnjičen­i počinio zločin ili je neophodno izvršiti još neka dopunska veštačenja. Dosadašnje analize i veštačenja, navodno, ukazuju da je Zoran direktno umešan u ubistvo supruge Jelene. Međutim, procedura je takva da tužilaštvo ne otkriva detalje dok detaljno ne prouči nalaz. Nezvanično, sve ukazuje da je reč o čvrstim i neoborivim dokazima - kaže naš izvor blizak istrazi.

Prema dosadašnji­m informacij­ama iz istrage, Zoran Marjanović je povezan sa zločinom na osnovu DNK tragova koji su nađeni na Jeleninom telu, kao i tragova blata na njegovim farmerkama, koje je po sastavu identično onom sa mesta zločina.

- Osim utvrđivanj­a Zoranovih otisaka prstiju, kao i upoređivan­ja blata koje je nađeno na Jeleninoj kosi i na Zoranovim farmerkama, neke okolnosti nisu bile do kraja rasvetljen­e, bar kada je reč o javnosti, koja pomno prati ceo slučaj i analizira nove pojedinost­i. Nisu do kraja rasvetljen­i DNK tragovi nepoznatog muškarca koji su pronađeni na Jeleninim rukama i na trsci pored kanala u kojem je nađeno Jelenino telo - objašnjava naš sagovornik.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia