Alo!

I mrtve mačke izbacujemo!

- Piše: IVANA MIŠIĆ ivana.misic@alo.rs

Nesnosni smrad alarmirao je stanare zgrade iz ulice Braća Baruh sa

Dorćola, a nakon što je profesiona­lni upravnik

Marko Petković obavestio građane da je mogući problem u “mrtvim mačkama u podrumu”, krenulo je prepucavan­je stanara.

Od toga zašto su “životinje uginule” do toga ko krije migrante u podrumima...

A problem je nastao kada je nekoliko mačaka, tražeći sklonište, ušlo u boksove, a pošto nisu uspele da izađu, uginule su.

- Reč je o podrumskim prostorija­ma na kojima su loši prozori, kroz koje su mačke ulazile i ostale su zaglavljen­e. Pošto u podrum niko nije ulazio, doskoro nije bilo problema, sve dok u nekoliko poslednjih dana nije počeo da se oseća nesnosni smrad. Kada smo ustanovili da su uzrok tome uginule mačke, da ne bismo obijali podrume, koji su, inače, u privatnom vlasništvu, zamolili smo putem obaveštenj­a stanare da otključaju boksove. Kontaktira­li smo s veterinars­kom službom, koja je sinoć došla da iznese životinje. Dve mačke smo sami izbacili, jer smo uspeli da dođemo do njih, a za ove druge bila nam je potrebna saradnja stanara - kaže za “Alo!” profesiona­lni upravnik Marko Petković, koji sarađuje sa preko 350 zgrada.

Prema njegovim rečima, uveli su praksu da se podrumi preventivn­o otvaraju s vremena na vreme, radi provere, ali ističe da nisu uvek svi stanari voljni za saradnju. On, kako sam kaže, ima trenutno i slučaj dve starije gospođe koje žive u stanu sa 20 mačaka, bez prozora i struje.

- Problem je u zgradi u ulici Miloša Jankovića na Zvezdari, gde je cela zgrada nemoćna pred hororom i užasom koji vlada na prvom spratu. Naime, tu žive dve sestre, koje u svom stanu imaju po 10 do 15 mačaka i pasa, ali i polumrtve i mrtve životinje. Gospođe, za koje se smatra da imaju psihičkih problema, žive u stanu u kojem ne postoji nijedan

„Ovo nije jedini problem koji imamo. U zgradi na Zvezdari dve sestre drže polumrtve i mrtve životinje i sve maltretira­ju“

 ??  ?? Uginule životinje su čest prizor u podrumima beogradski­h zgrada
Uginule životinje su čest prizor u podrumima beogradski­h zgrada

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia