Alo!

Ajmo, deco, niko nije bolji od nas

„Najjači adut su devojke koje su već osvajale srebro na SP“, kaže selektor Ljubomir Obradović

- Piše: KONSTANTIN RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Činjenica da se Andrea Lekić oporavila od povrede i da će danas s ekipom krenuti put Nemačke podiže raspoložen­je među najboljim srpskim rukometaši­cama uoči početka 23. Svetskog prvenstva.

Ekspedicij­u Srbije sutra u Lajpcigu (15.30) očekuje utakmica prvog kola protiv selekcije Kine, u kojoj su apsolutni favoriti. Ipak, selektor Ljubomir Obradović pokušava da spusti loptu.

- Za ovih desetak dana koliko je ekipa na okupu možemo da budemo zadovoljni onim šta smo uradili, pogotovo zbog činjenice da je bilo mnogo rovitih igračica. Svestan sam da javnost očekuje medalju, ali ne bi trebalo ići srcem, već gledati šta je realno. A realno je da idemo utakmicu po utakmicu, dok je osnovni cilj plasman u drugi krug - kaže selektor Obradović i nastavlja:

- Ta osmina finala je najvažnija utakmica na prvenstvu. U jednoj utakmici se sve lomi. Hajmo, deco, imamo protivnika, niko nije toliko bolji od nas. Nikoga nećemo preceniti, ali ni potceniti. Kvalitet ove reprezenta­cije je iskustvo. Ovde su devojke koje su osvajale srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, imaju dosta iskustva i iz evropskih kupova, a u svojim klubovima kao strankinje uvek moraju da prave razliku u odnosu na domaće igračice.

Iskusnoj Katarini Krpež Šlezak ovo će biti osmo veliko takmičenje od 2008. godine i po tome je rekorderka među saigračica­ma, koje će u Nemačkoj predvoditi kao kapiten. - Potrudićem­o se da doguramo što dalje. Bitno je da u svaku utakmicu uđemo maksimalno ozbiljno, nebitno da li igramo sa Kinom ili sa Holandijom. Svi bismo voleli medalju, ali daleko je sve to. Važno je da dobro otvorimo turnir, a sviđa mi se što turnir otvaramo sa Kinom i Kamerunom, jer ćemo moći da tempiramo formu za kasnije mečeve - kaže Katarina.

 ??  ?? Osmo veliko takmičenje:
Katarina Krpež Šlezak
Osmo veliko takmičenje: Katarina Krpež Šlezak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia