Alo!

Vuka finansiraj­u „surčinac“Limun i Zaevov potrčko!

- Redakcija@alo.rs

Pišu: B. BAJIĆ - J. ĐONDOVIĆ

U kampanju Vuka Jeremića, predsednik­a Narodne stranke, zdušno su se uključila dvojica kontroverz­nih biznismena - Zoran Bašanović i Milan Narančić, poznatiji kao Limun!

Bašanović, koji je već duže vreme potrčko makedonsko­g premijera Zorana Zaeva, najmanje tri puta se u poslednjih nekoliko meseci sastao sa Narančićem, a kako „Alo!“saznaje, jedna od tema njihovih razgovora bila je i podrška Vuku Jeremiću, koga Zoran Zaev želi da dovede na vlast u Srbiji. Inače,

Bašanović i Narančić, koji je svojevreme­no u javnosti pominjan kao pripadnik surčinskog klana, još pre tri godine su uplovili u sklapanje poslovnih aranžmana u Rumuniji i Grčkoj. Istražni organi sumnjaju da novac koji je Bašanović uložio u ove poslove, oko dva miliona evra, potiče od ilegalne provizije koju je sadašnji Zaevov potrčko uzeo za sebe od prodaje imovine Republike Srbije na teritoriji opština Kotor i Tivat. Narančić je nedavno bio i gost na slavi Đurđic kod Bašanovića, a kako otkriva izvor „Alo!” koji je bio prisutan na toj slavi u jednom beogradsko­m restoranu, surčinski biznismen je tom prilikom sedeo za stolom pored vlasnika jednog srpskog medija koji je otvoreno vodio kampanju protiv Aleksandra Vučića.

- Inače, sam Bašanović se nekoliko dana pre te slave sastao upravo sa Jeremićem i njegovim najbližim saradnicim­a. On je tom prilikom Jeremiću ponudio da vodi medijsku kampanju, obećavši mu da će ga na mesto predsednik­a Srbije dovesti već 2019. godine! Dakle, tri godine pre isteka mandata aktuelnog predsednik­a Vučiću. Obećao je da će i u Srbiji završiti posao kako je to uradio u Makedoniji (takozvani makedonski scenario) i više puta ponovio da za sve što radi ima punu podršu Zorana Zaeva, ali i još nekih premijera zemalja regiona - otkriva izvor „Alo” blizak Bašanoviću.

On ističe da je Bašanović tada Jeremiću predstavio celu medijsku strategiju za rušenje aktuelne vlasti, a za početak bi krenuo sa specijalni­m emisijama na TV „Naša”.

- Jeremiću je Bašanović savetovao da se za početak bavi isključivo temama spornih privatizac­ija od 2012. godine, a da će mu on pribaviti sve podatke, kao i ljude koji će se „spontano” javljati sa informacij­ama. Takođe, voditelji će biti unapred instruiran­i da ne pitaju Jeremića ništa sem onog što je on kao papagaj naučio. U celu priču su uključena i dvojica bivših državnih funkcioner­a (imena poznata redakciji), nekada bliskih SNS-U, koje je upravo Vučić oterao s funkcija zbog njihovih sumnjivih aktivnosti. Oni su se sada takođe udomili u Zaevom kabinetu, a cilj im je da se preko Jeremića svete Vučiću i da ga uz pomoć „prljavog novca”

sruše s vlasti - prenosi naš izvor.

Cilj je da se emisije koje će premijerno biti emitovane na TV „Naša” prenose i repriziraj­u i po pojedinim lokalnim televizija­ma. Bašanović je u tom razgovoru izneo očekivanje da će im se u dogledno vreme pridružiti još dvojica uticajnih ljudi - jedan biznismen koji je sada koalicioni partner SNSA, a kog je Bašanović nazvao „starom džukelom”, ali i vlasnik medijske imperije koji je, po Bašanoviće­vim rečima, „stara kurva”.

Da su ova saznanja „Alo!” tačna, potvrđuje i prvi u seriji intervjua s Jeremićem, koji je emitovan preksinoć na TV „Naša”, u kojem je najstrašni­je vređao Srbiju i naveo da „Gruevski preko vlasti u Beogradu pere novac”. Jeremić je komentaris­ao privatizac­iju kruševačke firme „14. oktobar”.

- Samo je zgrabljena imovina, otpušteni radnici nisu vraćeni na posao - kazao je Jeremić.

On je naveo da, po zakonu, direktne pogodbe u kupoprodaj­i važe samo u specijalni­m slučajevim­a, a „specijalno u ovom slučaju jeste da je ove godine u Makedoniji oboren diktatorsk­i i duboko korumpiran­i režim Vučićevog političkog brata blizanca Nikole Gruevskog“.

 ??  ?? Milan Narančić Limun
Zoran Zaev
Zoran Bašanović Zoran Bašanović osmišljava medijsku strategiju Jeremićeve stranke. Cilj im je prevrat do 2019.
Milan Narančić Limun Zoran Zaev Zoran Bašanović Zoran Bašanović osmišljava medijsku strategiju Jeremićeve stranke. Cilj im je prevrat do 2019.
 ??  ?? Ne gleda odakle mu stižu pare:
Vuk Jeremić
Ne gleda odakle mu stižu pare: Vuk Jeremić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia