Alo!

BUHI POLICIJA ODUZELA PIŠTOLJ

-

Interventn­a jedinica je u petak oko 21 sati privela Nikolu Buhu, sinovca Ljubiše Buhe Čumeta. Nikolu Buhu je policija zaustavila tokom rutinske kontrole na Dedinju, a prilikom pretresa je kod njega pronađen pištolj za koji on nije posedovao dozvolu, te je odmah priveden u policijsku stanicu Savski venac.

Kako saznajemo, interventn­a policija je zaustavila automobil „audi” bosanskih tablica, u kojem su se nalazili Buha i ćerka nekadašnje­g visokog funkcioner­a Fudbalskog saveza Srbije.

- Automobil je zaustavlje­n u rutinskoj kontroli i vozač je slušao naređenja policajaca. Dao je dokumenta, ali na pitanje da li ima nešto da prijavi odgovorio je negativno. Za to vreme devojka je mirno sedela u automobilu i posmatrala šta se dešava. Pripadnici­ma interventn­e jedinice se nešto učinilo sumnjivo, te su izvršili pretres i tada pronašli pištolj, za koji Buha nije imao dozvolu. U skladu s zakonom, Buha, koji nije pružao otpor, odmah je priveden u policijsku stanicu. Daljom istragom treba da se utvrdi poreklo oružja i da li je korišćeno u nekom obračunu - rekao je sagovornik našeg lista.

On je dodao da Nikola nema kriminalni dosije.

Ljubiša Buha Čume, Nikolin stric, nekadašnji je svedok saradnik, nedavno je u Prvom osnovnom sudu osuđen na 16 meseci zatvora i 50.000 dinara zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu tokom suđenja u drugom postupku za niz krivičnih dela. Buha je i pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu u avgustu prvostepen­om presudom osuđen na dve godine zatvora i 180.000 dinara zbog prikrivanj­a kradenog „ferarija spajder“, pretnji supruzi i njenom obezbeđenj­u.

Ljubiša Buha je zbog tog postupka u pritvoru od novembra 2015. godine, a pre toga je proveo godinu u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenj­a njegove supruge. E. S.

 ??  ?? Imao oružje, ali ne i dozvolu: Nikola Buha
Imao oružje, ali ne i dozvolu: Nikola Buha

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia