Alo!

Jović dvaput pokušao bekstvo

-

Zoran Jović (40) iz sela Miljević kod Golupca, osumnjičen da je u noći između 21. i 22. novembra u automobilu ubio poznanika Dejana Jovanovića (46) iz sela Mrčkovac, a potom sam sebe ranio u stomak, pokušao je da pobegne iz požarevačk­e bolnice, nezvanično saznaje „Alo!“.

Prema rečima našeg izvora, Jović je nakon samoranjav­anja hitno operisan u Opštoj bolnici u Požarevcu, gde je bio na lečenju nekoliko dana.

- On je u petak prebačen u Centralni zatvor jer se njegovo zdravstven­o stanje stabilizov­alo. Pre toga je pravio haos u bolnici, a dva puta je navodno pokušao da pobegne, zbog čega su dovedeni i zatvorski čuvari iz „Zabele“- kaže naš sagovornik.

Kako kaže, Jović je prošle nedelje ustao iz bolničke postelje i došao do vrata sobe.

- Međutim, policajci koji su stajali ispred njegove sobe odmah su ga vratili u krevet. Nešto kasnije istog dana, on je ponovo ustao iz kreveta i izašao je na hodnik. Počeo je da trči niz hodnik, ali je policajac potrčao za njim. Jurio ga je nekih desetak metara i sustigao ga. Kada su ga vratili u sobu, lisicama su mu vezali nogu za krevet, a jedno vreme su mu bile vezane i ruke - prepričava naš izvor dramu koja se odigrala u bolnici.

Sagovornik dodaje da je Jović, nakon što je savladan i vezan, duže vreme histerisao u sobi.

- Urlao je da mu odvežu ruke. Zaista je bilo mučno slušati ga, a i ostali pacijenti su bili prilično uznemireni. Njima nije bilo prijatno saznanje da je osumnjičen­i za ubistvo u bolnici, među ostalim pacijentim­a, a naročito su bili zabrinuti nakon tih njegovih ispada - kaže izvor.

Nakon što su pripadnici policije i bolničko osoblje uspeli da smire Jovića, on se narednih dana korektno ponašao.

- Nije više pravio probleme. Normalno je komunicira­o sa čuvarima, ali nije pominjao ubistvo - ispričao je sagovornik „Alo!”.

Joviću je inače određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio ubistvo, zbog čega mu preti 15 godina robije.

- On je ubio svog poznanika Dejana Jovanovića tako što mu je ispalio metak u slepoočnic­u nako što je Jovanović odbio da ga odveze u Kučevo, gde je planirao da ubije Lidiju M. i njenog supruga. Jović je navodno bio zaljubljen u Lidiju M., a kako je ona udata, rešio je da počini zločin. Pošto je ubio Jovanovića, Jović je otišao kod Lidije M. i uperio pištolj u nju, ali je ona skočila na njega i neko vreme su se rvali i otimali oko pištolja, pa je Jović sam sebe ranio u stomak - podseća naš izvor.

M. Ivanov

 ??  ?? Ubijeni:
Dejan Jovanović
Ubijeni: Dejan Jovanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia