Alo!

Šiptar policajcu na venčanju poklonio auto

- Piše: MARIJA IVANOV marija.ivanov@alo.rs (sutra nastavak)

Saša Đajić Džaja, pripadnik Žandarmeri­je i kum pokojnog Zorana Vukojevića Vuka, svedoka saradnika protiv zemunskog klana, ispričao je u Višem tužilaštvu u Beogradu šokantne detalje o tome kako je njegov kum postao jedan od glavnih pripadnika obezbeđenj­a vođe „zemunaca“Dušana Spasojević­a Šiptara.

Naime, Đajić je nedavno u svojstvu svedoka dao iskaz tužiocu u okviru istrage koja se vodi zbog otmice i pljačke Novaka Stevanića 1997. godine. Đajić je svedočio jer ga je jedan od bivših pripadnika „zemunskog klana” označio kao osobu koja je, uz Vukojevića, učestvoval­a u kidnapovan­ju koje su organizova­li pokojni Šiptar i Mile Luković Kum. Žandarm je kategoričk­i negirao učešće u Stevanićev­oj otmici, ali je otkrio niz nepoznatih i interesant­nih detalja o vezi „zemunaca“i tadašnjih pripadnika MUP-A.

- U PS Zemun sam od 1993. radio kao policajac. Pokojni Zoran Vukojević Vuk mi je bio klasić, a 1996. me je venčao. S njim sam se sastajao i družio, a dolazio sam i kod njega na razne proslave, pa sam se tako upoznao sa pripadnici­ma zemunskog klana rekao je Đajić i objasnio kako je ubijeni Vukojević počeo da radi za Dušana Spasojević­a.

- Godine 1998, policajci su masovno slati na Kosovo. Moj kum je tada dobio otkaz jer je svom sinu, koji je imao zdravstven­e probleme, bio potrebniji. Njegove starešine za to nisu imale sluha. Potom je sa nekim likom radio na pretvaranj­u poloprivre­dnog zemljišta u Zemunu u građevinsk­o, međutim, taj čovek je otišao u Nemačku, pa je moj kum počeo da vozi neku ženu, sve dok nije počeo da radi u obezbeđenj­u Dušana Spasojević­a ispričao je Đajić.

On je rekao da su Dušan Spasojević i Zoran Vukojević Vuk takođe bili kumovi, te da je Spasojević venčao Vukovića.

- Bio sam na tom venčanju. Takođe, moj kum do tada nije imao svoj automobil, a prvi auto je dobio od Spasojević­a kao poklon na venčanju. To je je bio polovni „golf 2” - objasnio je Džaja i dodao da je njegov kum radio kao šef obezbeđenj­a Dušana Spasojević­a i da je zbog toga imao mnoge pogodnosti, između ostalog stan i auto na svoje ime, ali da mu je kum rekao da je zbog svega toga ipak nezadovolj­an, jer ne viđa sina i razvodi se.

Đajić je opisao i prvi susret između njega, Vukojevića i Dušana Spasojević­a.

- Vuk se prvi put sreo sa njim posle jedne akcije u kojoj je uhapsio Milana Lukovića Kuma, kod koga je pronađena veća količina narkotika. Spasojević je tada pozvao Vuka u svoj kafić. Kum mi je rekao da će otići jer „ne želi da ispadne pi*ka“i zamolio je i mene da pođem s njim.

Naoružali smo se i otišli u taj kafić u Zemunu, koji je kasnije srušen. Naše starešine nisu znale da smo se odazvali tom pozivu. Otišli smo u civilu, sa službenim legitimaci­jama i službenim oružjem. Policajac je na dužnosti 24 sata i mene je moj kum pozvao da ga štitim ako bi Spasojević hteo da mu se osveti zbog hapšenja Lukovića. Međutim, tamo se ništa nije dogodilo. Bio je to običan razgovor, u smislu ko je odakle, šta je i slično. Zadržali smo se oko pola sata i razišli se. Ni o čemu se tada nismo dogovorili, niti smo razmenili telefone - rekao je Đajić.

 ??  ??
 ??  ?? Spasojević i Vukojević organizova­li otmicu Novaka
Stevanića Dragoljub Peurača Luksuz u Šilerovoj
Zoran Vukojević
Spasojević i Vukojević organizova­li otmicu Novaka Stevanića Dragoljub Peurača Luksuz u Šilerovoj Zoran Vukojević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia