Alo!

Premijer i topla soba

-

S edimo tako jedno jutro moja koleginica Jelena Đondović i ja u redakciji, treba da počne kolegijum, a ja nemam priču koju bih toga dana radila.

K ažem joj: “Jelo, mogla bih Aleksandra Vučića da nateram da mi da mesto premijera, em je to sjajna priča o kojoj bih mogla da pišem, a možda ću postati i predsednic­a Vlade Srbije. Malo li je? Evo tebe bih, odmah, mogla da postavim za ministarku informisan­ja. Šta ti fali?”

Gledala me je nekoliko trenutaka i na moje veliko razočaranj­e odbacila ovu genijalnu ideju, uz izgovor da je mnogo komplikova­na.

No, manimo se šale, jer ju je vrag davno odneo...

Na žalost predsednik­a Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića, premijersk­o mesto mogu da daju isključivo građani Srbije na biralištim­a.

Znam da je to poprilinčn­o komplikova­no. Em moraš da se kandiduješ, da ideš u kampanju, imaš program i ideje te na posletku, ono najvažnije, da dobiješ poverenje građana, odnosno osvojiš najveći broj glasova i da pobediš na izborima.

AI li tako je, kako je .... dalje se građani Srbije pitaju i nadam se da će se vazda pitati. Najpre zbog tih soba u kojima sede neki ljudi i smišljaju šta bi moglo da bude. Jer Srbija nije nečija soba, Srbija je država.

Zato, poštovani građani, molim vas da na svakim sledećim izborima izlazite u što većem broju na birališta, da ne bi umesto vas odlučivale sedeljke u nečijim sobama.

Glasajte za koga god hoćete, o tome nije na meni da vam pričam. Jer samo od vas zavisi i mora vazda tako da ostane!

 ??  ?? Damira Ramadani novinar
Damira Ramadani novinar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia