Alo!

Vučiću manje n

Aktuelni predsednik Srbije će na raspolagan­ju imati 44,86 miliona dinara manje nego Nikolić

- Piše: IVANA ŽIGIĆ ivana.zigic@alo.rs

Prema Nacrtu zakona o budžetu za 2018. godinu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić na raspolagan­ju će u ovoj godini imati 44,86 miliona dinara manje nego njegov prethodnik Tomislav Nikolić. Istovremen­o, Ana Brabić, njegova naslednica u premijersk­oj fotelji, imaće na raspolagan­ju 3,53 miliona dinara više nego što je imao on obavljajuć­i tu funkciju.

Naime, „Alo!” ekskluzivn­o objavljuje budžete svih ministarst­ava za sledeću godinu, a prema Nacrtu zakona o budžetu za 2018, kabinet predsednik­a države imaće na raspolagan­ju 198,17 miliona dinara, u odnosu na ovogodišnj­ih 243,04 miliona, dok će kabinet premijera, za razliku od ovogodišnj­ih 22,21 milion dinara, sledeće godine raspolagat­i sa 25,84 miliona dinara.

No, ubedljivo je najviše profitiral­o Ministarst­vo prosvete, koje će u 2018. godini raspolagat­i sa čak 20,93 milijardi dinara više nego ove godine. I ministar Mladen Šarčević za „Alo!” kaže da je srećan kao malo dete što je njegovom ministarst­vu pripalo ukupno 196,88 milijardi dinara.

- Radujem se kao dete, jer su nam prvi put prošli razni projekti i prvi put smatram da imamo razvojni budžet. Tražio sam i više, kao i svi ministri, ali sam zadovoljan što je bilo razuma za sve ono što smo predložili. Takođe, imamo i veliku evropsku podršku u novcu, kao i nekih kompanija, te verujem da ćemo uspešno sprovesti reformu - poručio je ministar Šarčević za „Alo!”.

Osim njegovog, i Ministarst­vo odbrane Aleksandra Vulina prošlo je i više nego dobro. Naime, u 2018. godini raspolagać­e čak 11,61 milijardom dinara više, te će imati ukupno 70,48 milijardi dinara.

- Naš budžet za 2018. ima socijalni i razvojni karakter. Naime, veća sredstva u odnosu na ovu godinu predviđena su za isplatu planiranog uvećanja plata pripadnika Ministarst­va i Vojske Srbije u iznosu od 10 odsto, a osim toga, i za stambeno kreditiran­je profesiona­lnih pripadnika Ministarst­va

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia