Alo!

Gujon: Bojim se, pucaće mi u glavu na Kosovu!

-

Arno Gujon se nada da će uskoro prestati medijska hajka protiv njega, započeta gostovanje­m na N1. U napade na njega su se, kako tvrdi francuski humanitara­c, uključili i mediji na albanskom jeziku, a čije tekstove prate brojne poruke upućene Gujonu i njegovoj porodici, među kojima se nalaze i direktne pretnje smrću.

„Upucajte ga u glavu“, to sam pročitao jutros.

„Kada pročitate tako nešto, nije vam baš svejedno, pogotovo kada znate da tamo nije Beograd, to je Kosovo“, rekao je Gujon za TV „Pink“uz opasku da se plaši za bezbednost sebe i svoje porodice.

„Mislim na suprugu i na svoje dve kćerke“, rekao je Gujon i dodao da takođe osuđuje pretnje novinarki N1, ali i da na isti način ta televizija treba da osudi i napade na njega.

Posebno ga, kako kaže, brine to što za dve nedelje ide na Kosovo i Metohiju, sa božićnim konvojem koji je pre dva dana krenuo iz Francuske, gde je prikupljen­o 10 tona pomoći za srpske enklave na KIM.

„Bojim se da mi mogu zabraniti ulazak na Kosovo, da me mogu napasti. To su opasne pretnje. To su pretnje smrću, pretnje zatvorom. Dobijam i rasističke ksenofobič­ne poruke. Protiv mene kao Francuza, protiv mene kao Srbina”, rekao je Gujon.

On se nada, kaže, da će sve ipak biti u redu i da će nastaviti da radi ono što je radio prethodnih trinaest godina - da pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji gde je humanitarn­o stanje, kako kaže, katastrofa­lno. J. M.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia