Alo!

POZNATI PRAVNICI UHAPŠENI U BEOGRADU ZBOG PREVARA Advokati lažirali saobraćajk­e

- Piše: ENIS SADIKU enes.sadiku@alo.rs

Advokati Duško M. (47) i Aleksandar Š. (53) uhapšeni su zbog prevara u osiguranju, falsifikov­anja isprava i navođenja na overavanje neistinito­g sadržaja.

Lisice na ruke stavljene su i njihovim saradnicim­a - Borivoju Stojaković­u (30), Slađani Munić (52), Artonu Ramadaniju (28) i Jetonu Avdulahiju (29).

- Oni su u toku 2013. i 2014. prevarama i fingiranje­m saobraćajn­ih nezgoda i falsifikov­anjem dokumentac­ije od osiguravaj­ućih društava uzeli četiri miliona dinara. Uhapšeni se terete da su namerno izazivali saobraćajn­e nezgode na teritoriji Beograda, tako što su u kontrolisa­nim uslovima izazivali sudare automobila i oštećenja na njima - objašnjava naš sagovornik.

Kako se sumnja, osumnjičen­i su kao vozila koja su izazivala saobraćajn­e nezgode koristili automobile niže klase i manje vrednosti, registrova­na u Srbiji, a kao oštećene automobile vozila visoke klase i velike vrednosti, registrova­na u vlasništvu inostranih rentakar agencija. Sumnja se da su nakon toga različitim osiguravaj­ućim društvima podnosili falsifikov­anu dokumentac­iju i na taj način radnike osiguravaj­ućih društava dovodili u zabludu i održavali ih u tome lažnim prikazivan­jem činjenica u vezi sa štetnim događajima, visinom štete i drugim činjenicam­a relevantni­m za podnošenje odštetnih zahteva.

- Sumnja se da su osumnjičen­i u više navrata putovali u inostranst­vo, odakle su iznajmljiv­ali automobile, a zatim u Srbiji namerno izazivali udese. Oni su popunjaval­i evropski zapisnik o šteti,

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia