Alo!

IL’ JE BIO DROGIRAN I HIPNOTISAN IL’ JE NEVIN

- Piše: S. DŽ. STOJANOVIĆ snezana.stojanovic@alo.rs

Iscrpljena lista svedoka tužilaštva! Protiv Zorana Marjanović­a, osumnjičen­og za ubistvo supruge Jelene, saslušani su svi svedoci koje je tužilaštvo predložilo, ali sada su na potezu njegovi advokati. Kako „Alo!“saznaje, ključni korak koji bi, eventualno, mogao da mu zapečati sudbinu iza rešetaka jeste procena psihijatar­a, koji utvrđuju da li boluje od privremene ili hronične duševne bolesti i da li je u vreme Jeleninog ubi- stva, kojim slučajem, bio pod dejstvom alkohola, droge ili hipnoze!

- Tim utvrđuje da li osumnjičen­i, eventualno, boluje od privremene ili hronične duševne bolesti. Neophodno je ustanoviti da li je Zoran u vreme Jeleninog nestanka i ubistva, eventualno, bio pod dejstvom alkohola, droge ili hipnoze! Lekari će da razjasne kakva je njegova sposobnost rasuđivanj­a i da li je u vreme kritičnog događaja možda bila smanjena. Testovi će dati odgovor kakvo je njegovo kratkotraj­no i dugotrajno pamćenje, logičko zaključiva­nje i rasuđivanj­e, brzina obrade vizuelnih i zvučnih informacij­a, što dodatno može da rasvetli njegove iskaze, date posle hapšenja - kaže naš sagovornik.

U timu lekara, koji posmatraju osumnjičen­og, uglavnom su dva

Psihijatri će odgovoriti da li je umešan ili se nekoga

plaši

psihijatra i psiholog.

- Oni mogu bukvalno svakog dana da idu u Centralni zatvor i da testiraju Zorana i razgovaraj­u sa njim, ukoliko procene da je to potrebno za konačno rešavanje dilema da li je na bilo koji način umešan u zločin ili nešto krije. Dobar i iskusan stručnjak može na osnovu samo jednog crteža da otkrije da

li Zoran nešto prećutkuje i zbog čega! Time bi mnogo toga bilo jasnije. Dobili bismo konačno odgovor da li je Zoran zaista umešan u zločin, ukoliko nije, zašto onda ćuti, koga se plaši i zbog čega je Vladimir Marjanović u panici ponavljao „da će mu sina ubiti u zatvoru“- navodi naš izvor.

Odbrana može da predloži saslušanje svojih svedoka, ukoliko proceni da su njihovi iskazi ključni i da rešavaju sudbinu udovca iz Borče. Ukoliko odbrana ne predloži svedoke, startovaće tim sudskih veštaka koji treba da utvrdi da li je duševno zdrav i da li govori istinu kada tvrdi „imate pogrešnog čoveka“.

- Svedoci koji su do sada saslušani nisu izneli dokaz koji bi osumnjičen­og doveo u vezu sa zločinom koji je potresao Srbiju. Oni su na saslušanju uglavnom govorili o odnosima između osumnjičen­og i njegove pokojne supruge, kao i o Jeleninim odnosima s ostalim ukućanima. Među njima je bilo i meštana Borče, koji su govorili o tome koga su 2. aprila 2016. videli na nasipu u Borči, ali niko od njih nije izneo dokaze koji nekog direktno terete - kaže naš sagovornik upućen u istragu.

 ??  ?? Iza rešetaka: Zoran Marjanović Ubijena:
Jelena Marjanović
Iza rešetaka: Zoran Marjanović Ubijena: Jelena Marjanović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia