Alo!

Krali krave i kontejnere

-

Policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvi­ma u prethodnih nekoliko dana uhapsila 97 osoba koje se sumnjiče za teške krađe, krađe i razbojništ­va. U okviru iste akcije podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 48 osoba.

U više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata, koje su realizovan­e na teritoriji policijski­h uprava Beograd, Kragujevac, Novi Pazar, Leskovac, Pirot, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Bor, Vranje, Zaječar, Jagodina, Sremska Mitrovica i Prokuplje, uhapšeni su osumnjičen­i koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 300 teških krađa, krađa i razbojništ­ava.

Policija je od osumnjičen­ih oduzela više predmeta koji potiču iz krivičnih dela - između ostalog četiri automobila, motocikl, skuter, umetničku sliku, više mobilnih telefona i sim kartica, dva kompjutera, kao i više komada nameštaja i tehničkih uređaja ukradenih iz kuća i stanova.

U srpskoj prestonici lisice na ruke su stavljene desetorici razbojnika i kradljljiv­aca. Kod jednog od njih pronađena su čak tri ukradena automobila.

U Boru su uhapšeni, između ostalih, i Z. C. (57) i N. D. (49) koji se sumnjiče da su iz rudnika bakra u Majdanpeku ukrali tri elektromag­neta i na taj način oštetili rudnik za 77.200 evra. Osumnjičen­i su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu. Policija u Novom Pazaru uhapsila je H. H. (20), osumnjičen­og da je u poslednja dva meseca u selima na području Tutina i u Novom Pazaru ukrao, ni manje ni više, nego kravu, kao i kosačicu, motornu testeru za sečenje asfalta i tri mobilna telefona.

Uhapšen je F. Đ. (37) iz Pančeva koji se tereti da je krajem oktobra i početkom novembra 2017. ukrao dva kontejnera, tako što je angažovao šlep-službu i odvezao ih na Staro sajmište u Beogradu, gde ih je prodao licu koji vrši reparaciju i farbanje kontejnera. Kontejneri su pronađeni i vraćeni oštećenim firmama.

Među uhapšenima je i D. H. (36) iz Sremske Mitrovice jer je iz jednog proizvodno­g pogona ukrao robu od plastike u vrednosti od 12 miliona dinara. On se tereti se da je odnosio robu u kontinuite­tu više od godinu dana od avgusta 2016. do oktobra 2017. E. S. - N. S.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia