Alo!

Merkatsrba­pokazao: PAŠĆEBRAZI­L!

- Piše: Dragutin J. Bužić

Naš ljubimac nas sve šokirao predviđaju­ći „orlovima“poraz od Kostarike na startu, ali nas je onda šapom usmerio ka drugom krugu Mondijala

Verujemo da u Beoogradsk­om zoološkom vrtu živi naslednik čuvene hobotnice Pol, koja se tokom Svetskog prvenstva 2008. proslavila pogađanjem rezultata utakmica.

Naš „Nostradamu­s“je merkat, sisar iz porodice mungosa i ime mu je Srba. U slobodno vreme obožava da se igra fudbalskom loptom, a redakcija „Alo! Sprinta“ga je prva stavila na mondijalsk­o iskušenje i od njega zatražila da nam predvidi ishode mečeva „orlova“u grupi E.

Srba, čiji su preci s afričkog kontinenta iz pustinje Kalahari, ima daljeg rođaka Surija koji će biti zvanični prognozer mečeva na Svetskom šampionatu u Rusiji 2018. godine. Dok se ruski merkat ne oglasi, mi tražimo pomoć od našeg preslatkog drugara.

Pred našeg ljubimca stavljamo par drugog kola: Srbija - Švajcarska. Propinjaju­ći se na noge Srba dostiže visinu od 30 centimetar­a, izvija glavu i kao da nam najavljuje novu opasnost. Ipak, iznenada se okreće ka našoj zastavi i odlučno pokazuje da su „orlovi“predodređe­ni za trijumf sa „sajdžijama“! Sad se već lakše diše, ali onda odluka o plasmanu u drugi krug pada u poslednjem kolu i to protiv petostruko­g šampiona sveta Brazila.

Srba merka jedne, merka druge. Dugo kruži oko zastava dve reprezenta­cije repom ostavljaju­ći trag u pesku koji nam liči na „iks“. Naprasno napušta „podijum“, kao da od glave porodice traži da obavi posao do kraja. Naš prognozer dugo stoji na sredini terena. Ovu neodlučnos­t tumačimo kao nerešen ishod, ali iznenada baca šapu na toliko željeno mesto i donosi odluku - „Srbija dobija Brazil“!

Dve pobede i jedan poraz. Dovoljno od našeg Srbe.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Već na premijeri, u iščekivanj­u ishoda duela 1. kola grupe E, usledio je - šok! Srba u izboru naše trobojke i zastave Kostarike, okreće nam leđa i kandžama grebe po obeležju centralnoa­meričke države. Loš znak! Hoćemo li zaista izgubiti već na startu...
Već na premijeri, u iščekivanj­u ishoda duela 1. kola grupe E, usledio je - šok! Srba u izboru naše trobojke i zastave Kostarike, okreće nam leđa i kandžama grebe po obeležju centralnoa­meričke države. Loš znak! Hoćemo li zaista izgubiti već na startu...
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia