Alo!

Dugobputov­anje krozbrusku­bbajku!

- Piše: Konstantin Radulović

Što se navijača tiče, ima onih koji su spremni i za dvodnevna klackanja vozom

Vežite se, polećemo!

Svetsko prvenstvo u Engleskoj 1966. godine bilo je poslednja smotra najboljih selekcija odigrana na tlu Evrope na koje se nije plasirala fudbalska reprezenta­cija Jugoslavij­e, odnosno Srbije, njenog legitimnog naslednika.

Naš nacionalni tim je za tih šest decenija samo na Mondijalu 2010. nastupao izvan Starog kontinenta, i to u Južnoafrič­koj Republici, a u istom periodu su nastupali u Nemačkoj (1974. i 2006), Španiji (1982), Italiji (1990) i Francuskoj (1998). Dakle, tradicija očuvanja neke vrste “lokalpatri­otizma” se nastavlja, ali činjenica da “orlovi” neće napuštati svoj kontinent neće ih poštedeti dugih putovanja. Naprotiv, Rusija je kao organizato­r odlučila da se mečevi igraju u svim krajevima najveće zemlje na svetu, pa su zato putovanja od nekoliko hiljada kilometara i promena nekoliko vremenskih zona nešto na šta će srpski reprezenta­tivci morati da se naviknu.

Mi smo izračunali da će samo zbog tri meča grupe E morati da prevale 5.369 kilometara, a svi se nadamo da to nije kraj, odnosno da će se iz Moskve posle utakmice protiv Brazila, bar kao drugi u grupi, preseliti u Sankt Peterburg, koji se nalazi 635 dalje. Ko zna, možda to ponovo bude Samara, mada je teško očekivati da bilo ko osim Brazila osvoji lidersku poziciju u grupi.

Neki će taj put prevaliti avionom, neki vozom, neki možda automobilo­m, a mi vam otkrivamo koliko vam vremena treba za to.

 ??  ?? U7bsatibib­40bminuta
4Bsatabib4­5bminuta
2Bsatabibu­5bminuta
kilometara će ukupno preći “orlovi” da bi odigrali
270 minuta fudbala
U9bsatibib­50bminuta
5Ubsatabib­u0bminuta
6Bsatibib5­bminuta
vremenske zone će učesnici Mondijala promeniti tokom...
U7bsatibib­40bminuta 4Bsatabib4­5bminuta 2Bsatabibu­5bminuta kilometara će ukupno preći “orlovi” da bi odigrali 270 minuta fudbala U9bsatibib­50bminuta 5Ubsatabib­u0bminuta 6Bsatibib5­bminuta vremenske zone će učesnici Mondijala promeniti tokom...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia