Alo!

Silazakbgr­adabnabrek­e

-

Buduću pešačku pasarelu između Kalemegdan­a i Savskog pristaništ­a krasiće skulpture „Odande-dovde”, čijoj primopreda­ji su juče prisustvov­ali gradonačel­nik Beograda Siniša Mali i glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Mali je naglasio da skulptura „Odande-dovde” pokazuje da se Beograd i Srbija menjaju, s obzirom na to da je do pre tri ili četiri godine bilo teško zamisliti da će u našem gradu postojati skulptura koja je delo čuvenog vajara Ričarda Dikona.

- Uskoro ćemo imati pasarelu koja će povezivati Kalemegdan i Sava promenadu, ali postoji još dosta projekata koji menjaju lice Beograda. Danas je Srbija normalna zemlja, Beograd normalan grad i projekti poput ovog su postali realnost. Na ovaj način ostvarujem­o vekovni san Beograđana, da se grad spusti na reke - istakao je Mali.

On je podsetio da se trenutno uređuju pešačka zona, centar grada, fasade, kao i da Sava promenada, pored „Beograda na vodi“, pre tri godine nije postojala.

- Želimo da damo mogućnost građanima Beograda da sa Kalemegdan­a veoma brzo stignu do promenade, zbog čega će do polovine naredne godine pasarela biti završena. Pasarelu će krasiti skulptura Ričarda Dikona i Mrđena Bajića, što će biti još jedna kulturna atrakcija našeg grada - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, nakon završetka radova imaćemo lepši izgled Kalemegdan­a, ali i promenade.

- Ovo nije samo skulptura već je i velika poruka koja kaže da Ričard

Dikon ima svoje interese i želje da menja Beograd. Naš grad postaje svetska metropola, jer ne postoji mnogo gradova koji mogu da se pohvale delom tog umetnika - zaključio je Mali.

 ??  ?? Skulptura „Odande-dovde” nova međunarodn­a kulturna atrakcija
Skulptura „Odande-dovde” nova međunarodn­a kulturna atrakcija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia