Alo!

Bitka za lovu i lakšeg rivala!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Osim što Partizan večeras (19 časova, RTS 1) u Kijevu protiv Dinama bije bitku za milion evra, crnobele takođe čeka i borba za prvo mesto u grupi, koje bi im donelo lakšeg protivnika u šesnaestin­i finala Lige Evrope. Relativno je koji su to „lakši“rivali, ali postoje varijante u kojima bi vam svakako mnogo bolje bilo da igrate sa AEKOM iz Atine ili sa Ludogoreco­m nego sa Atletiko Madridom ili Arsenalom.

Krenimo redom - eventualna pobeda bi „parni valjak” izgurala na prvo mesto i o tome nema spora. Remi ili poraz bi ih ostavio na poziciji broj dva, sa težim protivnici­ma od onih koje bi dobili ako bi završili kao lideri grupe. Već sada se zna da će se iz Lige šampiona u Ligu Evrope preseliti Atletiko Madrid, moskovski CSKA, Seltik, Sporting, a do kasno sinoć čekala su se još četiri kluba (najveće šanse su imali Lajpcig, Spartak, Napoli i Dortmund). Takođe, zna se i da su kao prvoplasir­ani u grupama Lige Evrope završili Viljareal, Milan, Arsenal, Lacio i Salcburg. Među gubitnicim­a iz Lige šampiona se zna da će prilikom žreba 11. decembra povlaščeni biti Atletiko Madrid, CSKA i Sporting iz Lisabona. Osim što bi imali teže rivale, crno-beli bi bili domaćini i u prvoj utakmici, što im, opet, kao drugoplasi­ranoj ekipi otežava put ka daljim rundama.

I Leandre Tavamba, jedan od najboljih igrača crno-belih, svestan je da ta utakmica nije revijalnog karaktera, već da je važno izboriti prvo mesto.

- Kvalifikov­ali smo se i biće drugačija utakmica, ali isto tako je važna jer u Kijevu igramo za prvo mesto. Biće to uvertira za narednu rundu, gde nas čekaju protivnici jači od onih koje smo imali u grupi. Nadam se ćemo odigrati dobar meč protiv Dinama - rekao je Tavamba.

Kamerunac naglašava da trenutno igra najbolju sezonu u karijeri.

- Na vrhuncu sam karijere, pre Partizana nisam imao šansu da nastupim u Ligi Evrope. Ipak, moj san je da budem u Ligi šampiona. Nastaviću da naporno radim, možda već sledeće sezone dostignem cilj - zaključio je Tavamba.

 ??  ?? Nije svejedno kako će crnobeli odigrati sa Dinamom, jer bi u slučaju neuspeha išli na Atletiko, Arsenal, Milan...
Nije svejedno kako će crnobeli odigrati sa Dinamom, jer bi u slučaju neuspeha išli na Atletiko, Arsenal, Milan...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia