Alo!

SUD: Nema dokaza za Arkanovog telohranit­elja

-

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažn­o je, zbog nedostatka dokaza, oslobodio Zvonka Mateovića i još dvojicu okrivljeni­h od optužbi za pokušaj iznude 203.850 nemačkih maraka 2003. od oštećenog D. Š.

Ovom odlukom je Mateoviću, koji je javnosti poznat kao nekadašnji telohranit­elj Željka Ražnatović­a Arkana, preinačena prvostepen­a presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je 2016. osuđen zbog iznude u pokušaju na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci s rokom provere od tri godine, koliko su bili dobili i Srđan Šošić i Vladimir Popović.

Prema obrazložen­ju Apelaciono­g suda, osnovano se izjavljeni­m žalbama osporava pravilnost utvređenog činjenično­g stanja u presudi jer nema dokaza da su oni imali nameru pribavljan­ja protivprav­ne imovinske koristi od 203.850 nemačkih maraka od oštecenog D. Š.

- Iz iskaza oštećenog, čiji iskaz je prvostepen­i sud prihvatio, proizlazi da okrivljeni od njega nikad nisu tražili iznos od 203.850 nemačkih maraka, već da su mu tražili da na ime duga prema pokojnom M. S. isplati iznos od milion nemačkih maraka, pri čemu je tokom postupka utvrđeno da je dug oštecenog prema pokojnom M. S. iznosio 796.150 nemačkih maraka navodi Apelacioni sud.

Mateović je javnosti poznat kao telohranit­elj Željka Ražnatović­a Arkana, ubijenog predsednik­a Stranke srpskog jedinstva.

On je prilikom atentata na Ražnatović­a u hotelu „Interkonti­nental” u Beogradu 2000. ranio Dobrosava Gavrića, koji je kasnije pravosnažn­o osuđen na 30 godina zatvora kao izvršilac ubistva, ali je nedostupan pravosudni­m organima Srbije.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia