Alo!

Telohranit­elj ubijenog Radomana prevezen u Beograd

-

preko 10 godina, a posebno s obzirom na način izvršenja dela i težinu nastupljen­e posledice - napomenula je Piljićeva. Apelacioni sud imao je u vidu da postoji osnovana sumnja da je Marjanović na svirep način lišio života svoju suprugu, tako što je prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirno­st.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđeni­m predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula - navodi se u obrazložen­ju odluke Apelaciono­g suda.

Sve te okolonosti dovele su do uznemirenj­a javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, naveo je sud, ukazujući da je ubistvo Jelene Marjanović izazvalo veliku pažnju javnosti.

Protiv Marjanović­a je u toku istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teškog ubistva za koje je zaprećena kazna od deset do 40 godina zatvora. Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeni­ji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina. Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva. On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanj­a u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanji­ma u policiji. Bokser Dragan Roganović (29) sa Cetinja, koji je teško ranjen u četvrtak uveče ispred zgrade u naselju Luka Ivanišević na

Cetinju, dao je izjavu policiji i kazao da nije video ko je pucao u njega, prenose crnogorski mediji.

Napadač je Roganoviću pucao u leđa.

Prema saznanjima „Pobjede“, Roganović je istražitel­jima ispričao da ne zna ko je pucao na njega i šta je bio motiv napada. Mladić je prekjuče prevezen u

Beograd, gde će nastaviti lečenje. Roganović je ranjen kada je izašao iz svog automobila ispred zgrade u kojoj stanuje. Nepoznati napadač je ispalio hitac iz vatrenog oružja. Cetinjanin, inače bokser i vlasnik kafea „Akapulko”, navodno je svojevreme­no bio telohranit­elj Gorana Radomana, prve žrtve u ratu škaljarsko­g i kavačkog klana. E. A.

 ??  ?? Novu godinu čeka iza rešetaka: Zoran Marjanović Kuća Marjanović­a
sva u ikonama
Gde je oružje kojim je ubijena Jelena Marjanović Jelena Marjanović
Dragan Roganović (29)
Novu godinu čeka iza rešetaka: Zoran Marjanović Kuća Marjanović­a sva u ikonama Gde je oružje kojim je ubijena Jelena Marjanović Jelena Marjanović Dragan Roganović (29)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia