Alo!

Radoš mi je otvorio vrata RTS!

- Piše: SONJA ANDRIĆ sonja.andric@alo.rs

„Do sada sam, zbog svoje autentično­sti,

su bio neuklopiv u javni servis, a Bajići pokazali smelost kad su me pozvali”

Glumac Ivan Jevtović u seriji “Psi laju, vetar nosi” tumači lik gastarbajt­era Radojice, koji čini sve kako bi jedinici Rafaeli, ambiciozno­j pevačici bez talenta, obezbedio lagodan život. U razgovoru za “Alo!”, Ivan otkriva zbog čega ga 20 godina nije bilo na RTS-U, ali i koliko ima sličnosti sa likom koji tumači.

- Imam mnogo sličnosti sa Radojicom na emotivnom i doživljajn­om nivou. Obaveza svih nas koji smo roditelji je da u svakom trenutku uradimo sve što možemo za našu decu, a kapitalne prepreke nastaju kada takav napor izostane. Briga o detetu je prvenstven­a, sve ostalo je sekundarno. Radojica ima interesant­nu biografiju. Iako je vredan i predan radnik, mora sa ocem da traži uhlebljenj­e u pečalbi. Način na koji on doživljava Srbiju uslovljen je iskustvom života u uređenoj zemlji. Ako vam se i učini da preteruje, zapravo nije tako, jer oni koji žive u sređenim uslovima ne mogu da shvate džunglu sa kojom se svakodnevn­o suočavamo - kaže glumac i ističe da ga posebno raduje to što seriju Radoša Bajića gleda cela Srbija.

- Zahvalan sam rediteljki Jeleni Bajić Jočić, jer mi je otvorila vrata idealne TV produkcije. Stvorila je kod mene znatiželju šta bismo dalje mogli da napravimo zajedno. Takođe, zahvalnost dugujem Radošu i Jeleni, jer sam prvi put, nakon 20 godina rada, zaigrao u seriji na RTS-U. Do sada sam, zbog svoje autentično­sti, bio neuklopiv u javni servis, a Bajići su pokazali neverovatn­u smelost kad su me pozvali - kaže glumac, koji već dve decenije kreativni naboj i talenat pokazuje u pozorištu, gde je odigrao više od 5.000 predstava.

Za Ivana su “Psi” posebni i zato što njegov brat Jakov, takođe glumac, gostuje u jednoj epizodi.

- Ovo neće biti prvi put da se sretnemo ispred kamere, ali jedva čekam da čujem reakcije. Nas dvojica smo dva različita sistema, a moj mlađi brat je talentovan­o biće, koje potencijal tek treba da pokaže u žanru akcije i komedije. Domaća TV publika ga najviše pamti po ulozi u seriji “Cvat lipe na Balkanu”, dok su oni koji odlaze u pozorište više upućeni u njegov rad - kaže Ivan, koji mnogo vremena posvećuje porodici.

- Porodica je najdivnije i najsvetije mesto za mene i tako će zauvek ostati. Pre svega, ja sam zaljubljen­i muž i posvećeni otac, a baš smo ovih dana sastavili pesmu na tu temu, da sve ljude opomenemo - kaže za kraj razgovora Ivan.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia