Alo!

BORA: NE PITAJTE ME ZA ŽENU!

-

Željko

Joksimović održao je drugi u nizu koncert pod nazivom “Dva sveta”, a najveću podršku pružila mu je supruga Jovana Joksimović, koja pak nije bila raspoložen­a za komunikaci­ju s kolegama novinarima. Naime, ona se pred sam početak koncerta pojavila sa svojim nasledniko­m Kostom, nakon čega se odmah uputila u bekstejdž kod Željka, izbegavši da daje izjave.

Ipak, Jovana nije skrivala osmeh, budući da je Željka u Centru „Sava“publika dočekala gromoglasn­im aplauzom, a koncertu su prisustvov­ala i brojna imena sa muzičke scene, ali i iz sveta politike i sporta. U prvim redovima našli su se članovi rok grupe „Riblja čorba“, političari Zorana Mihajlović i Mlađan Dinkić, kreatorka Melina Džinović, voditelji Srđan Predojević i Voja Nedeljkovi­ć, glumac i Željkov brat Saša Joksimović, fudbaler Nikola Lazetić sa suprugom Sonjom i mnogi drugi.

Željko nam je otkrio da je prezadovol­jan prethodnim koncertom, kao i da Kosta već zna tatine hitove.

- Mislim da je prošli koncert bio najbolji do sada. Ljudi drugačije reaguju na različite pesme, sve zavisi od grada do grada i od prilike i do prilike, nema pravila. Kosta zna i mnogo voli pesme „Milimetar”, „Skoplje-beograd“i „Ranjena zver“. Prošle godine Kako je u medijima osvanula vest da se popularni roker

Bora Đorđević navodno nalazi pred trećim razvodom, muzičar nije želeo da odgovori na pitanje koju bi Željkovu pesmu posvetio svojoj supruzi Dubravki, već je samo pohvalio kolegu: - To su teška pitanja, a omiljena pesma mi je „Ludak kao ja“, neverovatn­o je dobra. Željkove obrade numera pokazuje koliko je veliki muzičar i zaista volim da ga slušam. snapravili­mo zaista pionirski poduhvat za nešto što nije već više od tri decenije bilo prisutno, još od onih festivala tipa „Beogradsko proleće“i slično. Nije se dešavalo da na sceni imate veliki broj izvođača koji uživo sviraju i tu je zapravo čarolija muzike. Ja sam pokušao da u sve naše kompozicij­e s ovih prostora, uključujuć­i i svoje, ubacim te neke novogodišn­je zvuke, aranžmane svinga, i da pokažem svetu kako mi imamo naše melodije koje vrlo lako mogu da se pevaju na taj način - objasnio je kantautor, a potom se osvrnuo na brojne političare koji su došli da isprate njegov koncert:

- I oni su isto ljudi. I njima je dozvoljeno da posećuju ovakve koncerte koji nisu često aktuelni, nego samo u ovim novogodišn­jim mesecima i falilo nam je malo snega da padne, da čarolija bude još veća. Ja sam jugonostal­gičan, a siguran sam da je i publika. T. Veličković

 ??  ?? Niže uspehe: Željko Joksimović Nedodirlji­va: Jovana Joksimović sa sinom Kostom
Niže uspehe: Željko Joksimović Nedodirlji­va: Jovana Joksimović sa sinom Kostom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia